Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Vukovar! Kao Junak lijep i mlad!



Svečana misa na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Vukovar, (IKA) – Na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2010. u četvrtak 18. studenoga misu za sve pokojne i nestale na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u Vukovaru s početkom u 13 sati predvodi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. Misi prethodi Križni put – Kolona sjećanja ulicama Grada heroja.

"Dar za Vukovar"

Zadar: Molitveni hod za domovinu

Zadar, (IKA) - "Molitveni hod za domovinu – Koracima nade u istinu" održava se u četvrtak 18. studenoga od 17 sati u crkvi Sv. Šime u Zadru, u sklopu obilježavanja spomena stradanja u Škabrnji, Vukovaru i drugim mjestima u Domovinskom ratu. Nakon molitve krunice pred škrinjom sv. Šimuna vjernici će se u ophodu središtem grada uputiti sa zapaljenim svijećama na euharistijsko slavlje u katedralu Sv. Stošije koje predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Želja je tim događajem izraziti brigu Crkve za branitelje i njihove obitelji i pridonijeti da žrtva u Domovinskom ratu ne bude zaboravljena. Vjernici su pozvani te večeri upaliti svijeće na svojim prozorima kao znak solidarnosti s pogođenima ratnim nevoljama.

Zadarski molitveni hod za domovinu - detaljnije

18.11 - 18.11.2010 | IKA N - 126228/11

Zagreb: Misa za poginule u obrani Vukovara i Hrvatske

Zagreb, (IKA) - Na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, u četvrtak 18. studenoga, zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško predvodit će misno slavlje za pokoj duša svih poginulih u obrani Vukovara i hrvatske domovine u 19 sati u crkvi Sveta mati slobode na zagrebačkom Jarunu.
Dan ranije, u srijedu 17. studenoga u 18.30 sati, na križanju ulice Hrvatske bratske zajednice i Ulice grada Vukovara bit će organizirano paljenje svijeća i molitva.

I druge najave za 18. studenog

Sigurna sam da mi nitko neće i ne može zamjerit, ako lijepu zagrebačku Šenoinu pjesmu, ovom prigodom darujem i posvetim - Vukovaru! I svim hrvatskim gradovima!

"Kao junak lijep i mlad,
smjele glave, čela tvrda,
slavni stoji Vukovar.
Živ ponosit
Jak prkosit,
Kad slobode plane boj.
Tko tu klik'o nebi:
'Slava, slava tebi,
Vukovare, divni moj'«.

Post je objavljen 16.11.2010. u 23:29 sati.