Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Zaslužile su našu pažnju

Ovo prenosim sa bloga drinica.blog.hr .
Podržimo ove hrabre žene i majke.
Molimo za naše generale.

"Mi, dolje naznačene stradalničke, braniteljske i domoljubne udruge, proistekle iz hrvatskog obrambenog Domovinskog rata

OBAVIJEST HRVATSKOJ JAVNOSTI

U ovim velikim i teškim danima sjećanja na stradanja hrvatskoga naroda i hrvatske zemlje od velikosrpskog agresora, u Vukovaru, Škabrnji, Voćinu i diljem Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, želimo se posebno sjetiti na dodatna stradanja i ponižavanja hrvatskih generala i visokih političkih dužnosnika Herceg-Bosne u Haagu, kao i svih drugih hrvatskih branitelja po zatvorima, gdje god se nalazili, te

p o z i v a m o

hrvatske vjernike u nedjelju, 14. studenoga, u 17:30 sati u zagrebačku katedralu na molitvu svete krunice i u 18 sati na svetu misu, s nakanom da Bog prosvijetli srce i razum političkim moćnicima svijeta i sucima u Haagu za spoznaju istine, pravednosti i ljubavi, kako bi donijeli oslobađajuću presudu za hrvatske generale Antu Gotovinu, Mladena Markača, Ivana Čermaka, Slobodana Praljka i Milivoja Petkovića, te visoke političke dužnosnike Herceg-Bosne Brunu Stojića, Jadranka Prlića, Berislava Pušića i Valentina Ćorića.

Ujedno pozivamo i na skup koji će se održati u Zagrebu 15. studenoga 2010. u dvorani Tribine grada Zagreba, Kaptol 27, u 18 sati, gdje će se održati projekcija dokumentarnog filma "Ruže hrvatske" redateljice Shenide Bilalli. Film govori o borbi žena tijekom Domovinskog rata.
Te iste žene, majke, supruge, sestre i kćeri, koje su digle glas devedesetih i branile Hrvatsku, ponovno pozivaju sve građane i udruge proistekle iz Domovinskog rata da svojom nazočnošću daju potporu apelu za oslobađajuću presudu optuženim hrvatskim generalima i političkim dužnosnicima Herceg-Bosne, koji su časno obranili naše živote, domove i domovinu.

Pridružite nam se!

Organizatori:
- Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja
- Zajednica udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata
- Nezavisni dragovoljci hrvatski
- Udruga "Vukovar 91"
- Bedem ljubavi 91
- Hrvatski pokret za život i obitelj
- Društvo "Hrvatska žena"
- Hrvatsko žrtvoslovno društvo
- Hrvatska pozadinska fronta
- Centar "Apel"
- Mi za našu gardu
- "Anđeli čuvari"

Obavijest dostavlja u ime navedenih udruga:

Dr. Ružica Ćavar, predsjednica Hrvatskog pokreta za život i obitelj .

Na kraju što napisat nego da imaju i moju podršku, kao i podršku moje udruge 'Prijatelji bez granica'.

Post je objavljen 10.11.2010. u 14:10 sati.