Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fsrtrsat

Marketing

Područno hodočašće FSR-a i Frame povodom 10. godišnjice regionalizacije

Image and video hosting by TinyPic

Oko 60 braće i sestara Primorsko-istarskog područnog bratstva FSR-a i Frame, i to: iz našeg bratstva, kao i ostalih riječkih bratstava Krnjeva, Žabice, Pehlina, te Pule i Malog Lošinja, hodočastilo je malobrojnim bratstvima u Križišće, Kraljevicu i Crikvenicu, pritom obilježivši 10. godišnjicu regionalnog ustrojstva FSR-a.
Nakon molitve krunice u župi Presvetog Srca Isusovog u Križišću, proslavili smo svečano misno slavlje u zavjetnom svetištu sv. Nikole u Kraljevici, koje je predvodio područni duhovni asistent fra Petar Runje, TOR, u nazočnosti domaćeg župnika vlč. Ivice Klanca. Nakon mise, sve okupljene pozdravila je s. Marija Altin iz kraljevičkog bratstva, a nakon druženja valjalo je krenuti prema Crikvenici gdje je u tamošnjoj crkvi sv. Franje predavanje na temu "Živjeti Evanđelje u duhu sv. Franje ovdje i sad" održao duhovni asistent naše Frame fra Zoran Bibić.

Image and video hosting by TinyPic

Dolaskom u sva tri bratstva, domaći članovi priredili su lijepi doček i bogatu ponudu jela i pića. Sve u svemu, ovo je hodočašće potvrdilo važnost češćeg susretanja na područnoj razini, kako bi posjetom manjim i prema godinama braće i sestara starijim bratstvima dali podršku i potaknuli župljane da se pridruže mjesnim bratstvima.


Post je objavljen 07.11.2010. u 23:37 sati.