Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojakonoba

Marketing

Tuđice

Instalirao sam Office 2010 i stvarno me svako toliko oduševi nekim novim intuitivnim detaljem koji gotovo da te tjera na korištenje neke od njegovih aplikacija. Zato evo i pišem ove retke koji bi se na lijepom našem mogli definirati kao potpuna besmislica ili rečeno ružnim tuđicama - apsolutni nonsens. Tuđice su temeljno stilsko sredstvo svakog pera koje želi da njegov trag odiše dihom načitanosti osobe koja ga je ostavila. Nesvjesno potiču čitatelja da vjeruje napisanom pa čak i onda kad je očito da je taj trag manipulativno plasirana dezinformacija. Nikako da ukapira kozument ovog tipa proizvoda, da je elokventnost, bila ona u govoru ili u pismu, ustvari tek jedna neutralna bogomdana vještina kao i bilo koja druga i nikako nije jamstvo da iza nje stoje pozitivne vrijednosti poput sposobnosti, marljivosti, ustrajnosti, strpljivosti i slično. Najčešće je ustvari upravo suprotno. Jer onaj koji puno priča, ostavlja si malo vremena za rad. Ja, kada treba zasukati rukave, nekako više vjerujem vrtlaru, ribaru, rudaru ili poljoprivredniku negoli činovniku, političaru, pravniku ili čati (vidi „leksikon Yu mitologije“ na http://www.leksikon-yu-mitologije.net/read.php?id=2322 ako si iz ere civilnog služenja vojnog roka ili nedajbože ere otkada je isti ukinut).
Ovi su reci isti kao i nonsensi koji rulaju u zadnje vrijeme pod koji god kamen da zaviriš. Evo samo skraćene kompilacije:
- Aco, koji je do jučer bio mjerna jedinica za podnošenje alkohola, sinoć se izvrnuo nakon jednolitarske partizanke whiskeya koju smo okrenuli nakon upisa prva tri boda na konto druge lige. Ili su bodovi bili škuža, a „Majmunovo“ pravi razlog.
- Marin je postao odgovoran, a do jučer su mnogi govorili kako mu nebi povjerili biciklu na čuvanje. Da, Indy je još živ i čini se da će doživjeti prirodnu smrt u 15.
- Bingi se nije pojavio na utakmici. OK, za vlastiti kruh je eliktrificiravao dijelove zapadne Istre pa je izostanak opravdan.
- Rijeka nikako da osvoji bod čak ni u HNL-u.
- Reprize su napustile TV program RTL-a (hahaha, ovo je samo šala...). Ali ulošci se sve manje reklamiraju.
- Sanader pljuje po svojima i kao da konačno shvaćamo da smo u 4. činu tragedije „Hrvatska srvarnost“. Prema teoriji književnosti on je najčešće vrhunac ili obrat pred raspletom i često je najkraći u usporedbi s ostalim činovima. „Hrvatska stvarnost“ je presedan jer napetost vrhunca traje već godinama.
- Imenjak se prestao boriti za ambulante, vidikovce i igrališta i otišao je uz rame pogrešnim suborcima u stupidnu borbu s „fašizmom“, i to na gostujućem terenu kod elokventnih. Prestao je biti rudar i sada je sve to nekako malo više od dva prsta do neba.
- Resetiran je i začarani krug siromaštva – iako Tower centar zjapi prazan i prazno parkiralište može dati u najam za buvljak, gradi se nova trgovačka Meka na desetak kilometara zračnom linijom udaljenom prostoru. Da ne spominjem Arena Centar. Potiče se potrošnja, a ne isplaćuju se zarađene plaće.
- I jedan interni nonsens za kraj: razmišljanje o Valturi je također jedan veliki nonsens...
Di taj svijet ide?...


Post je objavljen 06.11.2010. u 23:21 sati.