Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/meca

Marketing

Ljubitelj životinja

Ljubitelj životinja

Izgleda da ja ne znam najbolje jezik kojim se služim. Na primer šta znači LJUBITELJ ŽIVOTINJA?
Možda je to onaj koji voli mladu prasetinu, reš pečenu, jare u blatu ili sočno teleće meso? Nešto mi ne liči.
Ako voliš životinje znači kuce i mace čuvaš, hraniš i maziš, a ostale gric gric. Hm...neće biti ni tako. Da bi voleo životinje moraš biti vegetarijanac.
Problem je rešen.
Nikako ne znam gde ja spadam.
Vegetarijanac nisam, obožavam mog mačora koji mi se bukvalno popne na glavu čim me vidi u vrtu na ljuljaški. Obilazim radnje da mu nadjem hranu koju voli, puštam ga da luta po vrtu i dvorištu.
Ustvari ne puštam ja njega, nego on meni dozvoljava da idem po njegovoj bašti i budno me prati šta to brljam po zemlji. Cveće obožava, naročito kad procveta pa skače da ga raščupeta. U februaru juri mace, i onako zgodan ima uspeha, a i potomaka.
Volela bih da imam psa, ali nema šanse...
Za ručak i ja mace se radujemo ribi, znači i mačke nisu ljubitelji životinja.
Ko li je onda??
Hmmm....??
Setila sam se.
Definitivno znam ko je.
To su one organizacije zaštitnika životinja.
Oni se brinu za dobrobit pasa, maca, i naravno svih ostalih životinjka. Kad vide psa lutalicu, nežno ga uhvate nekom mrežom kao za leptire, dok ovaj skiči, ubace ga u kavez i odvedu.... Kad sam bila mala tata mi je kazao da pse lutalice odvode na prevaspitanje. Ne znam, verovala sam. Sad mi se sve manje dopada to prevaspitanje.
Pse i mace, lutalice, ali i one koje imaju dobre gospodare, koji brinu za svoje ljubimce, odvedu kod njihovog doktora, veterinara. On ih, nadam se, uspava, a kad se probude, shvate da su nekako izgubile i svoj pol. Možda i ne shvate, ko bi ga znao.
Sada te životinje srećno žive u svojim kavezima do kraja svog života.


Post je objavljen 06.11.2010. u 15:23 sati.