Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/fvkmlnovosti

Marketing

URUČENE NAGRADE I POHVALE DOBITNICIMA "VIDI VIDOVO 2010"


Image Hosted by ImageShack.us


"Vidi Vidovo", prekrasna je sintagma, rekao je Josip Mikolčić i nastavio: - Pitomača je prepoznatljiva preko zaštitnika župe Svetog Vida. Vidovo je naraslo i proslavilo Pitomaču. Prvi puta za Dane Općine, od 12. do 20. lipnja 2010. godine, organiziran je foto natječaj, što je nastavak tradicije filma i fotografije u Pitomači. Odazvalo se 7 autora sa 11 fotografija, koji su se založili da autorstvom zaustave trenutak ozračja, boje, zvuka, mirisa i svega ostalog što fotografiju čini moćnim medijem, jer fotografija može sve. Prosudbeni žiri: Domagoj Stilinović, Krunoslav Heidler i Josip Mikolčić odabrali su tri jednako pravne pohvale i prvu, drugu i treću nagradu.

Image Hosted by ImageShack.us

Prvo mjesto osvojio je autor Tomislav Saić s nazivom "Folklorna". Ona prikazuje kompletan, odozdola prema gore, spoj neba i zemlje, Pitomaču kao zemaljski pojam sa Svetim Vidom, svojim nebeskim zaštitnikom. Na njoj ljudi plešu, pjevaju, slave, komentiraju i puna je života. Drugi uživaju u baroknoj crkvi, koja spaja ovo zemaljsko izvana, sa svetim Vidom iznutra.

Image Hosted by ImageShack.us

Drugo mjesto pripalo je Barici Mihoković i njenoj slici "Nebeska Arija". Pitomača je već dugo godina poznata po festivalu, po pjevanoj riječi otvorena srca. Glazba je, uz Dravu koja spaja mnoge narode, kulture, vizije ideje, jedina apsolutna umjetnost, koju razumiju svi. Na slici osobe u kompoziciji iz srca sviraju, a dama iz srca pjeva i vidi se da se radi o Pitomači 2010. Linije svjetlosti upotpunjuju fotografiju, zabilježenom glazbenom porukom, upućenom cijelom svijetu. Fotografija je pitomačka, glazbena, vidovska.

Image Hosted by ImageShack.us

Treće mjesto zauzela je fotografija "Letač" autora Krunoslava Lukačića. Ona prikazuje Pitomaču na drugačiji način. Odraz je živahne mladosti, sklone životu u najpotpunijem smislu, kakve ima svugdje. Govori - Pitomača je sastavni dio cijelog svijeta -. Njena mladost može letjeti zrakom, što je spojnica neba i zemlje, preko glazbene palete. Ovo je zaokružena priča 7 autora, 11 fotografija, čestitam svima - rekao je na otvorenju Josip Mikolčić, uvaženi član žirija profesor povijesti umjetnosti iz Virovitice.

Image Hosted by ImageShack.us

Izložbu je otvorio Željko Grgačić načelnik Općine Pitomača. Čestitao je nagrađenima i učesnicima prvog Foto natječaja VIDI VIDOVO 2010. Zahvalio se i žiriju, posebno Josipu Mikolčiću. Slijedilo je uručenje Pohvala Borisu Kozjaku za fotografiju "Pitomača – centar u sumraku", Darku Begoviću za fotografiju "Četiri asa" i Danijelu Begoviću za fotografiju "Rocker". Nagradu za prvo mjesto primio je Tomislav Saić za fotografiju "Folklorna", za drugo mjesto Barica Mihoković za "Nebesku Ariju" i za treće mjesto Krunoslav Lukačić za fotografiju "Letač". Na kraju se svima u ime organizatora Turističke zajednice i Foto video kluba Mirko Lauš, zahvalio Željko Grgačić, načelnik Općine Pitomača, uvjeren da se vidimo i na VIDI VIDOVO 2011.
tekst i fotografije:Barica Mihoković
Post je objavljen 05.11.2010. u 16:21 sati.