Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mi-rastemo

Marketing

Upalili smo svijeće

28.10. je moja mala mrvica napunila tri godine, a danas je velikoj mrvi 6. rođendan. Još imamo jedno slavlje, sutra u mcd-u za vrtićarce. Kad se slegnu svi dojmovi bit će i jedan veliki rođendanski post.

U međuvremenu smo kao i mnogi drugi za Svisvete obišli grobove naših dragih pokojnika.
Sjećam se kad sam bila mala, da bismo uvijek išli na groblje navečer. Ma, zapravo i preko dana, naravno, ali mi to nije ostalo u tako toplom sjećanju kao ovaj noćni obilazak groblja uz svu snagu gorućih svijeća (kad sam ja bila mala nije baš bilo lampiona). Uvijek bi prvo posjetili grob moga djede kojeg na žalost nikada nisam imala priliku upoznati jer je poginuo prije nego li sam se ja rodila, a tada bi prošetali grobljem.

Tu tradiciju sam nastavila i ja provoditi sa svojom obitelji, ali na žalost sada obilazimo i grobove moje mame i svekra, znači grobove bake i djeda koje moji miševi nisu imali priliku upoznati no nono
Evo nešto slika s tog noćnog obilska (dnevno, iako puno duže jer smo obišli bar 10-tak grobnica na 5 groblja, nismo slikali) i dijelić ugođaja:




Kod centralnog križa palimo svijeću za moju Nonu koja je umrla točno na Svisvete prije 10 godina, a sahranjena je u Stari Gradu na Hvaru.



I prije odlaska kući još jednom ispred groba moje mame




Post je objavljen 05.11.2010. u 23:54 sati.