Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/photopublika

Marketing

Muke po jutarnjem


Danas očigledno svatko može pisati u medijima i pisati svašta. Urednička cenzura očigledno ne postoji ili se svodi samo na brzo nekvalitetno lektoriranje, a o provjeri faktografije da ne pričamo. Današnji jutarnji na primjer. Prvo članka o Martinu Strelu. LINK lagano prepisan od nekuda, nelektoriran, a i bome s zanimljivim detaljem spominje se kaj je sve isti preplivao i među inim rijekama se nalazi DANUBE, čisto me zanima da li dotični urednik novinar zna da je DANUBE u biti DUNAV ili je to neka daleka egzotična rijeka negdje u dalekom ledom okovanom sibiru?!

Drugi članak slične kategorije je članak o tome da je neki ženski američanksi magazin našoj premijerki dodijelio nekakvu nagradu LINK, a naravno zaboravlja se napomenuti da su istu dobile sve žene premijerke – predsjednice, te još sijaset slavnih i znamenitih žena te da je nagrada onako nekakvog proforma tipa da se samo proda naklada jer se nezna kako drugačije podići nakladu magazina kao takvog.

I onda slijedi šok, naravno, kada nam veleispoštovai Butkovič ili neki drugi vrli komentator tog istog jutarnjeg kao takvog počinje prodavati filozofiju kako su nam mediji loši, kako imaju loše tekstove i tome slično, a nisu u stanju vidjeti što sami produciraju…


Post je objavljen 02.11.2010. u 20:15 sati.