Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/appleart

Marketing

Natječaj stipendija za SAD i UK se otvorio - brzo na FSO!



Natječaj stipendija razmjene učenika u Sjedinjene Američke Države (SAD) ili Ujedinjeno Kraljevstvo (UK) za učenike srednjih škola Republike Hrvatske traje od 4. listopada do 12. studenog 2010. Možda malo kasno javljam, no nadam se da ste se svi već upisali na newsletter pa ovo ionako i znate ;)
I namjerno pišem cijelo ime država da proširim domet Google potraga jer vidim da me još uvijek pronalaze po sličnim keywordsima.

Slijedite link!
----------------->FSO natječaj za ASSIT i HMC stipendije<-----------------

Pitanja o natječaju?
FSO na Twitteru
FSO na Facebooku

Imate još vremena pitati profesore/ice za preporuku, prenjeti vijesti roditeljima i napisati esej :)


Možda se još pitate isplati li se otići na godinu dana i ostaviti svoje prijatelje, obitelj i školu? Ili pak mijenja li stipendija život i na koji način? Sara će vam možda pomoći dati odgovore ;)

5 pitanja za stipendisticu - Sara


Mada jako rijetko (pa skoro nikako više) ne pišem, ali što više vremena prolazi od moje stipendijske godine i što više raznih iskustava prikupim, sve više i više vidim vrijednost te jedne godine u novoj zemlji. Ne samo da vidite da ste sposobni za samostalni(ji) život, upoznate druge kulture i drugačije stilove života, već i naučite razmišljati na novi način koji uči poštovanju i većem razumijevanju prema razlikama - ne samo onih velikih poput razlikama u rasama i nacijama, već i manjim, svakodnevnim stvarima poput kako se ljudi ponašaju zbog različitih raspoloženja.

Samo jedna od mnogih stvari koje dugujem svojoj godini vani jest da sam otkrila drugačije fakultetske sisteme. Zahvaljujući tome i dragim mi fakultetima, trenutno studiram u europskim metropolama. A iduće godine, možda i na nekom drugom kontinentu ;)
Što duže vrijeme prolazi od stipendijske godine, i što više prolazim kroz razna mladenačka životna iskustva, sve više mi riječi savjeta, podrške i ohrabrenja odzvanjaju u ušima, a lekcije koje sam naučila u Americi, što na nastavama od dragih profesora i što od samostalnog života, mi se vrte u glavi, sve više shvaćam njihov značaj i značenje.
Sve me to vodi dalje prema novim, većim izazovima i oblikuje u osobu koja želim postati.

Prijaviti se nije rizik, samo možete imati koristi od cijelog procesa, a da o stipendijskoj godini ni ne pričam ;)

Priprema, pozor, kreni!

Post je objavljen 27.10.2010. u 15:43 sati.