Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/potragazasmislom

Marketing

Apsolutno Skandalozno: Slova koja u određenom redosljedu tvore riječi te naposlijetku rezultiraju rečenicama, a one nekim tekstom koji je pred vama!!!

Šokantno, skandalozno, ekskluzivno... Sve su to pridjevi na koje uvijek imate priliku naletjeti u virtualnom svijetu. I ne samo u virtualnom, naravno. Neobična je ta potreba da se bombastičnim naslovima privuče pozornost na većinom najbanalnije informacije koje sežu od objavljivanja fotografija nečijih spolovila, celulita na zadnjici te do zastrašujućih priznanja o seksualnoj orijentaciji glavnih likova tih fascinantnih priča. Uvijek me fascinirala ta sveprisutna potreba da svaki idiot, bez obzira na cijenu, dospije na male ekrane i time barem na trenutak bude prepoznat kao nešto jako bitno. Valjda se svima teško pomiriti s činjenicom da oni nisu ti koji mjenjaju svijet, i da se drugi ne obaziru baš na njih kada prelaze ulicu, idu na premijere filma, ljetuju ili jednostavno obavljaju nuždu na javnom WC-u.

Pametni ljudi većinom odmahnu rukom na pretjerano prikazivanje u medijima, baš iz razloga što taj prostor dijele s osoboma koje uopće ne žele vidjeti, ni na bilo koji način, a kamoli s njima dijeliti prostor za koji su se radom izborili. Događa se da imamo Nives Celzijus, obnaženu, maznu i spisateljski raspoloženu prelivenu preko novinskog formata, do nje njezin susjed Živko Kustić, svećenik i kolumnist kojem oko zna pobjeći do prethodnog kućnog broja, a blizu njega se nađe i Ante Tomić sa svojim opažanjima o idealnom svijetu koji nas okružuje. Ante ne može birati susjede, i vjerojatno mu jako žao zbog toga.. A s druge strane, ako ništa drugo, susjedi i njihovi pogledi na život ipak daju dosta materijala, a time i posla našem piscu.

Ali vratimo se na skandale. Vratimo se na sve idiotarije koje ti predlažu tvoji super-cool-urbani facebook frendovi (od kojih njih pola nikada nisi vidio u stvarnom životu) sa svojim šokantno-skandalozno-ekskluzivnim linkovima. Među tim "must-see" umjetničkim djelima nađe se video pokušaja ubojstva mačića, a nedugo zatim i spašavanje istih, snimke spašavanja rudara, "najšokantniji video godine" koji je vjerojatno toliko šokantan da nisu smjeli napisati nijedan detalj o tome (jer naravno, prvo moraš kliknit da ga lajkaš. Tek kad shvatiš da ti se to sviđa, onda možeš i pogledati).

I onda netko, valjda prosvjetljen onime što je upravo vidio, poželi s tobom podjeliti slike klanja nekih životinja, s curom koja drži pseće srce u rukama.

Pa tko to ne bi pogledao, tko tome ne bi odolio!!

Predlažem, zbog manjka kvalitetnog programa na hrvatskim televizijama, da uvedu neki novi reality show, neki s jednostavnim scenarijem.

Primjer 1:
Dakle, imamo jednog čovjeka - lovinu (najvjerojatnije pedofila iz razloga što ne postoji nijedno pravno ili fizičko tijelo da ga brani), koji slobodno trčkara po otvorenim poljima, dok njega 48 do zuba naoružanih hrvatskih PTSP-ovaca i iskusnih četnika (u svojevrsnom JNA reuinion-u) naganja do smrti. U obzir dolazi samo hladno oružje, kako bi show bio vjerodostojan u pogledu količine prolivene krvi, a i u pogledu atrakcije. Pobjednik je onaj koji prvi donese glavu lovine u zagrebački studio, gdje će se odmah s hostesama slikati za novi Story ili Gloriu, a usput ispričati i svoju životnu priču o usponu, i o tome kako je samo prije dva tjedna bio nitko i ništa.

Primjer 2:

Oformimo žiri koji će po faktoru zanimljivosti određenih ljudi, procjenjenih preko prijavnica i osobnih videoprezentacija, izabrati 12 sretnika koji će sudjelovati u najvećem reality show-u na svijetu. Ako ne najvećem, onda sigurno - najoriginalnijem. Dakle, trebalo bi izmisliti nekoliko kategorija u kojem bi naši hrabri natjecatelji odmjerili snage.

Prijedlog broj 1: All you can eat. Klasična američka poslastica u kojoj se super dostojanstveni i prije svega hrabri natjecatelji prežderavaju McDonalds hamburgerima ili drugim primjercima zdrave mediteranske kuhinje. Pobjednik je onaj koji u određenom vremenskom roku pojede najveću količinu odabrane hrane. U našem slučaju - hamburgere bi zamjenili prirodnim stajskim gnojivom, što u krajnjoj liniji i ne predstavlja neku razliku.

Prijedlog broj 2: Remake starog hita "Trenutak istine", ali ovaj puta u novom, celebrity ruhu. Natjecatelji, njih točno 153. Zašto baš 153? Toliko "natjecatelja" ima sadašnji saziv sabora RH-e. Ovoga puta, natjecatelj kojemu se utvrdi da ima najveći broj laži pobjeđuje, te se kruni doživotnim imunitetom na djelovanje svih zakona pod okriljem RH. Ako pobjedniku njegov trijumf s namjerom odluče osporiti moralisti i hrvatski demokršćani, uvijek se može odlučiti na štrajk glađu. Kome se utvrdi da govori većinom istinu prognan je iz stranke, sabora i države, te etiketiran kao "zelen" i "neiskusan", a takvi nam ovdje ne trebaju. Favorit kladionica i publike: njih 148.

Mnogo je još fantastičnih projekata koji obećavaju još mnoge izgubljene dane pred malim ekranima. Do tada budite dobri prema svojim bližnjima, i uživajte u svakom danu (reče spiker nakon 15ak ratnih izvještaja i epidemioloških kriza).



Post je objavljen 26.10.2010. u 20:32 sati.