Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rent-a-friend

Marketing

Prijateljstvo se NE NAPLAĆUJE...

... veli jedna naša komentatorica. I mi, naravno, sva Vaša mišljenja uvažavamo, no s nekima se ipak ne slažemo...

Osvrnimo se i pokušajmo objektivno promotriti odnose koje održavamo sa svojim prijateljima... Uvjereni smo da je i kod vas takav stav rezultirao možda šokantnim, ali sasvim logičnim zaključkom koji kaže:
besplatno prijateljstvo ne postoji.

Znam što si sada mislite: "Ma što to ovi pričaju??", ali izađimo malo iz domene beletristike i romantičnih komedija u onu realnosti. Bilo da je riječ o emocionalnoj, racionalnoj, materijalnoj ili aktivnoj razini, temelj svakog odnosa (pa tako i prijateljskog) jest poznata latinska: QUI PRO QUO.
Taj zaključak nije ništa novo, ništa čudno, niti neprirodno. Već samo rezultat racionalnog razmišljanja o emocionalnoj vrijednoti.

Dapače, jedina iznimka su odnosi koje možemo nazvati filantropskima ili humanitarnima, ako želite. Samo se u takvom odnosu ne traži "povrat uloženoga" i određena korist, bar ne od one strane kojoj se daje.

Stoga ostajemo pri tvrdnji da se prijateljstvo itekako naplaćuje.

Dapače, unajmljivanje prijatelja jest najsigurniji način naplate, koji našim korisnicima osigurava kvalitetan, diskretan i zadovoljavajući odnos, bez ogovaranja, noževa u leđima i sličnih zavrzlama koje dolaze s "besplatnim" prijateljstvima.

No, ni to nije sve!
Svi naši sadašnji i budući korisnici, osim emocionalne i psihološke koristi, mogu uživati i u spoznaji da se sva čista zarada agencije Rent-A-Friend vraća socijalno ugroženim skupinama kroz humanitarne projekte!

S te strane pak možemo s ponosom tvrditi da prijateljstva sklopljena u Rent-A-Friendu donose najbolju zaradu i najveće plaće: osmijehe naših prijatelja i svih onih kojima su "besplatni" prijatelji odavno okrenuli leđa...



Post je objavljen 06.11.2010. u 14:25 sati.