Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Azerbajdžanski ždrijeb

Evo se naši borci smjestili, zadovoljni, umorni. Prošli uredno vaganje i liječničke preglede, pa se najeli. Popodne je napravljen ždrijeb za sutrašnji početak natjecanja.

Ali, najprije nekoliko podataka o samom natjecanju.

Europsko kickboxing prvenstvo u disciplinama light contact, low kick i K1 Style za seniore (i veterane), Baku, Azerbajdžan - 18. do 24. listopada 2010.

Sudjeluje 426 sportaša iz 30 europskih zemalja.
U light contactu je prijavljeno 162 natjecatelja
(152 u seniorskoj konkurenciji, 10 u veteranskoj)
U low kicku je prijavljeno135 natjecatelja
U K1 Style je prijavljeno 129 natjecatelja

Hrvatska nastupa s 15 natjecatelja (7 u light contactu, 7 u low kicku i 1 u K1 Style disciplini). U u pratnji je još 9 trenera i službenih osoba.

Inače, više reprezentacija zapadnih zemalja imalo je probleme s vizama, pa jednostvno nisu stigli. Naime, organizator je sa svojim vlastima dogovorio mogućnost izdavanja viza na aerodromu po dolasku, međutim, revnosni granični policajci na aerodromima po Europi jednostavno nisu dozvolili ulazak u avion za Baku. Nema vize, nema putovanja. Badava papiri, faksevi, molbe. Europsko prvenstvo je za njih završilo i prije no što je započelo. Šteta.

Prvi dojmovi su vrlo različiti. Hotel je odličan, ali su naši reprezentativci udaljeni oko 2 km od centralnog hotela i komunikacija je otežana. Sve je udaljeno 25 km od centra grada gdje je i dvorana. Gorivo je 2 x jeftinije, hrana isto u trgovini, ali sve ostalo u hotelu je strašno skupo. Hrana je odlična. Sobe su konforne i luksuzne, ali su stavili pomoćne krevete da bi ih bilo troje unutra.

Vozači voze totalno divlje i ludo. Danas su naši bili u centru i kažu da ih je taksist vozio 120 km/h, a omiljena fora im je preći na drugu stranu ceste i voziti u suprotnom smjeru. Pritom trubi i maše rukom da mu se svi maknu s puta - uključujući i ljude na pješačkom prelazu. Naši su snimali kamerom i kažu da će staviti na YouTube. Naša ekipa je prestravljena i kažu da će im biti lakše osvojiti zlato nego živ stići do dvorane na borbu.

Sve je prašnjavo i zapušteno, prilično prljavo. Razlike ogromne: ili Leksusi ili Lade.

Ali, nisu naši reprezentativci tamo radi dojma i odmora, već radi borbi. Evo kako je prošao današnju ždrijeb:

Light contact:
-79 kg - Željan Ješić
U svojoj kategoriji Željan ima 12 natjecatelja. Željan propušta osminu finala, a u četvrtfinalu se susreće s pobjednikom iz borbe Georg Parth (Aut) i Aqa Sharifov (Aze)

-84 kg - Bojan Mišković
Bojan je treći nositelj kategorije u kojoj je 13 natjecatelja. Bojan zbog toga propušta prvo kolo u osmini finala, a u četvrtfinalu će se susresti s pobjednikom iz meča Jan Softič (Slo) i Matej Visnai (Svk).

-94 kg - Boris Mišković
Boris kao aktualni svjetski prvak je nositelj kategorije u kojoj je 7 natjecatelja, i upravo taj broj samo je njemu dao prednost ždrijeba. Boris je odmah raspoređen u polufinale - dakle već dobivena brončana medalja, a u polufinalu čeka pobjednika iz borbe Tapdiq Yusipov (Aze) i Aleš Lorber (Slo).

+94 kg - Tomislav Čikotić
U ovoj kategoriji je 10 boraca, a Tomislav je u osmini finala, a u svojoj prvoj borbi protivnik će mu biti John Narvefors (Swe). Pobijedi li ga, u četvrtfinalu ga dočekuje Csaba Podor (Hun).

-60 kg - Mateja Pančelat
Ukupno je 12 natjecateljica u ovoj težinskoj skupini. Mateja svoju prvu bobu ima u osmini finala, a protivnica joj je Aslihan Aslan (Tur). Pobijedi li je, u četvrt finalu je dočekuje Nataša Dobravec (Slo).

-70 kg - Ana Znaor
Obzirom da je aktualna svjetska prvakinja, Ana je nositeljica skupine, ali u skupini ih je 8 pa joj to baš i ne donosi neku prednost. Sve natjecateljice, kao i Ana, svoju prvu borbu imaju u četvrtfinalu. Ali, prednost prve i druge nositeljice skupine je ta što su razdvojene i mogu se susresti u finalu. Druga nositeljica je Marta Fenyvesi (Hun). Prva Anina protivnica u četvrtfinalu je Diana Rizvanova (Rus).

Low kick:
-71 kg - Zlatko Bajić
U ovoj kategoriji prijavljeno je 10 natjecatelja, a Zlatko Bajić preskače prvo kolo u osmini finala, pa će mu njegovoj prvoj borbi u četvrtfinalu protivnik biti pobjednik iz meča Yahya Alemdag (Tur) i Dmytro Romanenko (Ukr).

-75 kg - Manuel Smoljan
Također 10 natjecatelja, i također Manuel preskače prvo kolo u osmini finala, pa će mu njegovoj prvoj borbi u četvrtfinalu protivnik biti pobjednik iz meča Dmitry Shutkin (Rus) i Urpš Žugelj (Slo).

-81 kg - Luka Šimić
U ovoj kategoriji je 11 natjecatelja, a Luka preskače prvo kolo u osmini finala. Svoju prvu borbu ima u četvrtini finala, a protivnik će mu viti pobjednik iz meča Luciano Nubile (Ita) i Xayal Ahmedov (Aze).

-86 kg - Marin Roso
Marin svoju prvu borbu ima u četvrtfinalu, obzirom da je u kategoriji 8 natjecatelja. Prvi protivnik mu je Stephane Attelly (Fra), a pobijedi li ga - osvaja brončanu medalju, i u polufinalu će se susresti s pobjednikom iz meča Michal Hromek (Svk) i Luka Stajić (Srb).

-91 kg - Toni Milanović
U ovoj kategoriji je 6 natjecatelja. Toni svoju prvu borbu ima u četvrtfinalu protiv Sarxana Djabakova (Aze), a pobjedi li ga osvaja brončanu medalju, a u polufinalu ga dočekuje Uroš Veličević (Slo).

-70 kg - Nives Radić
Nives je nositeljica ove natjecateljske skupine, ali obzirom da ih je 4 u skupini, nema prednosti u preskakanju prvog kola. Nives je po ždrijebu postavljena u polufunale, dakle već je dobila brončanu medalju, a svoju prvu polufunalnu borbu imati će protiv Diane Galina (Rus). Pobijedi li, u finalu će se susresti s pobjednicom iz meča Saida Atmani (FRA) i Bugce Haslaman (TUR).

+70 kg - Ana Bajić
U ovoj kategoriji su samo 3 natjecateljice. Ana svoju prvu borbu ima u polufunalu, dakle, po ždrijebu je dobila brončanu medalju. Prva protivnica je Anna Gladkikh (Rus), a pobijedi li je u finalu će se susresti sa Svjetskom prvakinjom Paulinom Biec (Pol).

K1 Style
-75 kg - Anđelko Rebić
Anđelko je jedini hrvatski natjecatelj u ovoj disciplini. U ovoj kategoriji je 12 natjecatelja, a Anđelko svoju prvu borbu ima u osmini finala. Protivnik mu je Gregor Smole (Slo). Pobijedi li Anđelko, u četvrtfinalu ga dočekuje Malik Sellam (Swe).


U srijedu, prvog dana natjecanja na Europskom prvenstvu nastupiti će:

Light contact, +94 kg - 1/8 finala
John Narvefors (Swe) i Tomislav Čikotić (Cro)

Light contact, -60 kg - 1/8 finala
Aslihan Aslan (Tur) - Mateja Pančelat (Cro)

Light contact, -79 kg - 1/4 finala
Željan Ješić (Cro) protiv pobjednika iz meča Georg Parth (Aut) i Aqa Sharifov (Aze).

Light contact, -84 kg - 1/4 finala
Bojan Mišković (Cro) protiv pobjednika iz meča Jan Softič (SLO) i Matej Visnai (SVK)

Low kick, -86 kg - 1/4 finala
Stephane Attelly (Fra) i Marin Roso (Cro)

Low kick, -91 kg - 1/4 finala
Sarxan Djabakov (Aze) i Toni Milanović (Cro).


I što reći na kraju - sretno momci i djevojke i čuvajte se Rusa i taksisata.





Post je objavljen 19.10.2010. u 23:59 sati.