Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mi-rastemo

Marketing

Izlet u Šikloš

Za dan neovisnosti, 08.10. neradni dan, mi smo se malo provozali do susjedne nam države Mađarske u Šikloš koji je smješten oko 10-tak km. od granice.
Nas četvero i brat sa njegovima, u dva auta, oko sat vremena vožnje uz objašnjavanje pojma granice, druge države... Nije nam prvi puta, sve znaju o tome, ali čini mi se da im i nije baš to sasvim jasno. Fran uvijek pri prelasku granice provjerava svoju putovnicu i novi žig pa ga Mađari već u startu nisu razočarali wink
Dan je bio prohladan, ali prekrasan sunčan.
Prvo odredište je Šikloški dvorac, točnije prekrasan park oko njega i šetnjica, da to nama, a klincima sat vremena neprestane trke.


Tamo negdje pri vrhu ovog malog uzvišenja je Fran


Osim trčanja, nezaobilazno je i penjanje


Ivor je ipak malo manje trčao od ovih troje, ali je zato napunio sve svoje džepove kestenjem. Nakon što smo svi dobro ogladnili, uputili smo se u već provjerenu čardu u Harkanj.


Na ulazu nas je dočekao jedan gospodin


Nakon što smo naručili klopu i piće prošetali smo se po dvorištu. Kad vrijeme dozovljava da se sijedi vani, prepredivno je


Moj brat je naručio fiš, ne znam samo kako mu nije bilo dovoljno ljuto smijeh


Klincima smo naručili platu, pa nek si sami odabiru


Nakon što smo sve tanjure ispraznili zaputili smo se u Tesco, gdje se nismo baš previše zadržali jer naši upravo najedeni, ali i neispavani te željni bazena, juniori su jurcali i vijali se po dućanu da ih nismo mogli pohvatati. Ali, nema veze nije nama puno niti trebalo, Frana i Ivora sam ponovila za zimsku jaknicu i još nekoliko majica i hlača, prezadovoljna omjerom cijene i kvalitete.
I tada, konačno naš pravi cilj izleta termal spa Šikloš.
Bazeni otvoreni prije dva mjeseca. Cijena ulaznice nam se nije baš svidjela, iako smo ju provjerili unaprijed, nadala sam se da će biti neki obiteljski popust, ali ništa od toga.
Međutim, sve što smo vidjeli, opravdalo je tu cijenu. Kompleks bazena je luksuzno uređen, sve je čisto, veliko, nema gužve... Postoje i dva velika tobogana. Fran je baš uživao u njima, spustio se pa bez pretjerivanja nekih 50-tak puta. Meni se posebno svidjela "struja" koja te nosi u krug oko jednog bazena, totalna fora koju nikad prije nisam vidjela. Dah nam je oduzeo i poseban aroma therapy bazen- u polumraku s mirisnim eteričnim uljima, totalno opuštajući. U cijenu je uključen i odlazak u saune, ali nas to nikoga nije zanimalo. Jedino mi je žao što unutra nismo ništa slikali, toliko nam je bilo super išli smo iz bazena u bazen, da se nitko nije niti sjetio vratiti se do ormarića po fotoaparat.
Oko 18.30 smo ipak rekli dosta, te smo se počastili s tri runde palačinki (cijena je samo 4 kn/kom) u restoranu unutar tog kompleksa.
Ivor prvi puta u svom malom životu nije imao dnevno spavanje, zaspao je u autu i spavao sve do jutra. Ni Fran nije bio puno "bolji", razlika je u tome da je on pri dolasku kući pojeo još pun tanjur čokolina (jer za bilo što drugo je bio preumoran) i nastavio spavati do jutra. E, kad bi bar i inače tako dobro i lako zaspali wink

Post je objavljen 20.10.2010. u 00:12 sati.