Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/taajnisvijet

Marketing

Odjeb lansiran draga gospođo

Ponovni susret sa ljudskom dvoličnošću.
Ne smatram se nešto posebno pametnom, ali nisam ni glupa, još uvijek vidim izraze, još uvijek razumijem riječi i još uvijek ne vjerujem koliko su ljudi po utjecajem glume.

Današnji splet okolnosti – našla se ničim izazvana u temi koja me se zapravo ni ne tiče, ali eto, na neki način si prisiljen slušati ljudske rasprave kada zajedno s njima radiš.
Svi su počeli iznositi svoje stavove i mišljenja o problemu koji se više ili manje ticao njih. Šutjela sam, slušala, OK, razgovarajte, ali koji K se svi meni obraćate?
Što očekujete da vam kažem nakon što ste vi sve rekli, slažem s vama jednim dijelim, ipak znali ste i prije što radite, zašto niste iznijeli svoj stav dok ste još možda mogli nešto promijeniti?
A onda se pojavila draga gospođa, da i ona je to doživjela i njoj su podvalili i sad neka ona nama svima vjeruje? Može ali i ne mora, tko njoj garantira da pet osoba s kojima radi, ne radi njoj iza leđa koristeći stvar za koju je ona odgovorna (stavi si ga u gače i nosaj, možda bude na sigurnom) i to sve tako fino izrečeno, milo i drago, uz maženje i doticanje prisutnih osoba kojima je upravo bacila na fin i kulturan način nepovjerenje u lice.

Nakon toga je i meni pukao film, jer ponekad i ja tu stvar koristim, dobro, razumijem te, ne možeš ili možeš vjerovati, ali onda ću se i ja u tome ograditi. Rekoh joj da se ne ljutim na njen stav i razmišljanje, ali da se ja ograđujem od korištenje te stvari i to je to.
Tema je bila završena, nakon sat vremena ona pravo kod mene za stol i traži tu jebenu stvar kod mene za koju sam izričito naglasila da je više neću koristiti. Rekoh joj: kod mene više ne traži to i to. Glasno, jasno, iskreno i bez glumatanja

Auuuuu… eksces, neugodnjak u PM, svi iz okoline su bili vidno potreseni mojoj rečenicom upućenoj dragoj i pristojnoj gospođi koja sve voli i nikada nije neugodna. Bez obzira što je ona na vrlo pristojan način prije sat vremena iznijela sumnju u sve nas, ja sam ta koja stvara probleme… ma dokurca
Kako si mogla? Zašto si to rekla? Bila si neugodna – četiri osobe iz okoline i sve četiri isto ili slično mišljenje – bila si prilično neugodna… svi zaboravljajući na svoje ponašanje od prije sat, dan ili tjedna dana…

Okolina ipak više voli da im se turne na ljubazan način s osmjehom na licu, nego da im se kaže što misliš pravo u lice.


Post je objavljen 14.10.2010. u 19:40 sati.