Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fsrtrsat

Marketing

Počela akcija "Mladi protiv gladi - Socijalna samoposluga"

Image and video hosting by TinyPic

Danas je počela karitativna akcija Socijalne inicijative Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži Primorsko-istarskog područnog bratstva »Mladi protiv gladi - socijalna samoposluga« povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, 17.listopada. Nepunih mjesec dana franjevački svjetovnjaci animirali su učenike više od 40 riječkih osnovnih i srednjih škola da siromašnim sugrađanima pomognu tako da iz svojih domova donesu samo jedan prehrambeni ili higijenski artikl i na taj način skupili više od deset tisuća različitih prehrambenih proizvoda i kućanskih i higijenskih potrepština te školskog pribora i igračaka koje će u narednih pet dana preuzeti oko 900 socijalno najugroženijih građana, korisnika tzv. stalne državne pomoći, s liste koju je načinio riječki Centar za socijalnu skrb.

Image and video hosting by TinyPic

Socijalna samoposluga djeluje na način da socijalno najugrožene obitelji mogu izabrati određen broj proizvoda, ovisno o broju članova kućanstva, koji su im potrebni (prehrambeni proizvodi, higijenske i sanitarne potrepštine te igračke i školski pribor).
U akciju se uključilo oko 80 volontera, među kojima i članovi našeg bratstva, Frame i korisnici Prihvatilišta za beskućnike "Ruže sv. Franje"

Post je objavljen 11.10.2010. u 14:26 sati.