Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vjesnik-istine

Marketing

Oluje na moru zivota - Mk 4,37-41

Kolioko puta si se nasao u zivotnoj oluji, koliko puta je vjetar ljuljao tvoju barku na moru zivota...? Koliko puta, a da to nisi bio ni svijestan?

Vrijeme koje je posebno povlasteno da bi se nasa vjera razvijala u pravom smjeru su zivotne oluje. Morska uluja iz ovog evandjelja po Marku je simbol naseg polozaja kad nam se za vrjeme zivotnih oluja, briga, napasti,kusnji vjere, cini da nas je Isus ostavio, da nije prisutan. Kao da Isus spava bas u trenutku kad ga najvise trebamo, kad valovi gonjeni vjetrom ljujaju nasu ladju i bacaju je tamo-amo!

Svaka oluja ima smisao! To je Bozji prolazak koji ce donijeti velike plodove, velike milosti. Upravo u situaciji oluje trebas upraviti svoj pogled potraziti svjetionik - mirno Krstovo lice. Trebas dati svoj doprinost,a ne jednostano cekati da oluja prodje. Isus nije predbacio apostolima da su nastojai spasiti camac,nego ima zamjera nedostatak povjerenja jer On je bio s njima. A taj nedostatk povjerenja prouzrocio je strah, paniku. Htio im je reci: "ali Ja sam s vama, trebali ste biti mirni, jer u ladji u kojoj se Ja nalazim, pa cak i ako spavam, nista se nemoze dogoditi".

Nasa vjera u to da je On uz nas cini da usprkos emocionalnom stanju, ostanemo mirni. jer Njegova je prisutnost beskrajne moci i ljubavi.
Kad u tvoj zivot udju oluje, navale napasti, unutarnje ili vanjske, pogledaj mirno Isusovo lice. Onda ces shvatiti da nisi sam i da On u bas svakoj zivotnoj siuaciji ti govori: "Ova oluja ce proci, mora proci... Ne boj se, samo vjeruj." Biblija nam 365 puta ponavlja: NE BOJ SE! 365 puta, znaci svaki dan je Bog uz tebe i sapce ti: NE BOJ SE, Ja sam uz tebe". Jedan veliki svetac govorio je: Ako se nadjes u opasnosti, zazovi svoj andjela cuvara, siguran sam da ce ti pomoci! Bog ne zeli da se rines za buducost! Kaze Isus u govoru na gori (Mt 6,34): "Dosta je svakom danu zla njegova..." i zasto onda da s ejos vise opterecujemo sutrasnjim...

Nemiri koji te muce zbog proslosti ili buducnosti, takodjer su kusnja vjere. Bog od tebe ocekuje da sve to stavis u Njgove ruke, da se tim vise predas Njemu i potpuno mu se povjeris.

Kaze sv. Terezija:
"Neka te nista ne plasi, neka te nista ne uznemiruje, samo Bog je dosta"

Neka te blagosloi Gospodin i neka te cuva, neka te Gospodin licem svojim obasja milostiv neka ti bude. neka Gospod svoj pogled svarti na te i mir ti donese!


Post je objavljen 12.10.2010. u 14:32 sati.