Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/njihovezablude

Marketing

Žozef di Mambro i Lik Žure


Osnivači “novih templara”

Kanađanin i lažni psiholog, zlatar i prodavac "krstaških" mačeva – Žozef di Mambro, osnivač orgijastičkog 'Suverenog Reda Sunčevog Hrama' (1987. g.) rođen je u Voklizu 1924. g., verovao je da je reinkarnacija viteza templara iz krstaškog rada. Svome bizarnom kultu, u kome su članovi trebali da se osećaju kao “duhovna elita”, poput mnogih drevnih, nametnuo je obožavanje zvezde Sirijus, koja “ima” jednu planetu na kojoj postoji mogućnost za život. Kada mu je ćerka Emanuela imala 11 godina proglasio ju je "kosmičkim detetom" začetim bestelesnim kontaktom između njega i supruge mu Elene. Od svojih poklonika 'izmuzao' je i iznudio je gomilu novca. Njegov najbliži saradnik i “veliki majstor”, lider kulta – homeopatski lekar i učenik indijskog gurua Krišne Maharija – homoseksualac Lik Žure, rođen je u Belgijskom Kongu (današnjem Zairu) 1947. godine. U mladosti su ga preokupirale komunističke (maoističke) ideje, da bi potom otišao u drugu krajnost: povezao je se sa grupom neonacista koji su organizovali grupu bombaških napada u Kanadi i uključio se u poslove švercovanja oružja za Australiju i Južnu Ameriku. U sinkretičkom kvazireligijskom kultu “novih templara” nakaradno je ukombinovano templarstvo, rozenkrojcerstvo, okultizam, hrišćanstvo i novodobstvo. Žure je propovedao kraj sveta kroz ekološku katastrofu. Prolaz u sledeći život, pronalaženje nove dimenzije istine i apsolutnosti, te izbavljenje od hipokrizije ovoga sveta omogućava samo žrtvena smrt u vatri.

Kult je, inače, zaradio stotine miliona dolara pranjem novca preko ozloglašene ‘Međunarodne kreditno-komercijalne banke’ (Bank of Credit i Commerce international), koja je bila umešana i u tajne operacije CIA – Ameriške centralno-obaveštajne agencije, koja je dugo godina eksperimentisala sa tehnikama podjarmljivanja ljudskog uma.


“Ubij” ili “Ne ubij”?!

Sledbenici ove sekte su se pročuli po izvršenju dva veća masovna samoubistva. Deo pripadnika tog kulta, iste noći, 12. oktobra 1996. na različitim podnebljima, izmanipulisani fatalističko-crnomagijskom doktrinom i da bi “preduhitrili” najavljeni kraj sveta, ubivaju sebe, krše Božiju zapovest “Ne ubij”! U Švajcarskoj, u kantonu Friburg, na farmi ‘La Roše’, u selu Šeiri, bilo je ubiveno (iz vatrenog oružja, prostreljivanjem glave) i ubilo je se 22 muškaraca, žena i dece; poslednji koji je se ubio, pre svog suludog akta, zapalio je vatru sa namerom da od njih ništa ne ostane. Osamnaest leševa je bilo poređano u krug sa stopalima usmerenim na centar, predstavljajući tako ružine latice i sunčeve zrake. Na nekim leševima “Hristovih vitezova” bile su vezane ruke, što pokazuje da nisu dobrovoljno otišli u smrt. Pronađeni leševi su na glavama imali kapice raznoraznih boja, dok im je odeća bila prekrivena blještavom ceremonijalnom svilom. Desetak leševa na glavi je imalo plastične vreće.

Nekih 80 km dalje, u planinskoj kući u Granžu, kod alpskog naselja Granž sir Salvan, u tri skijaške kolibe pronađeno je još 25 (uključujući i četiri dečija) leševa sekte ‘Sunčanog Hrama’. U zapaljenom Mambrovom letnjikovcu u Morin Hejtsu kod Montreala (Kvebek, Kanada) pronađena su još 5 leša ‘templara’, tela muškarca i žene; dva od njih su nosila medaljone na kojima su bili ispisani inicijali naziva kulta ST – “Solar Temple” i prikazan dvoglavi orao. Tri druga porodična leša imala su rane od bodeža.

Pripadnicima kulta koji su se podvrgli suicidu očigledno je kriminalno sugestiono i putem droga porobljen i izmanipulisan um.

Drugo samoubistvo “templari” su izveli 23. decembra 1995. g. na jednoj udaljenoj visoravni u francuskim Alpima. Policija je tom prilikom pronašla 16 njihovih leševa ritualno zvezdasto postavljenih.

Posle samoubistva “teplara”, svet je (marta 2001.) čuo i za usmrćivanje šest pripadnika kulta nazvanog “Pokret za obnovu Dvanaest Božijih Zapovesti”, koji su pronađeni mrtvi u šumama Kananga u Ugandi. Poklao ih je njihov vođa, koji nije ispoštovao ni Božiju zapovest “Ne ubij!”, a kamoli tek ostale.


Post je objavljen 08.10.2010. u 18:25 sati.