Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/njihovezablude

Marketing

Eplvajt

Vanzemaljci umesto anđelâ

Sin presbiterijanskog sveštenika i narkoman, po ubeđenju utelovljeni vanzemaljac Tai iz galaksije Vrhovni izvor – Maršal Herf Eplvajt (Marshall Herff Applewhite) je osnivač (1993. g.) nakaradnog sinkretičkog kulta zvanog 'Nebeska Kapija' (Heaven's Gate) koji kombinuje hrišćansko učenje i verovanje u takozvane vanzemaljce, neidentifikovane leteće objekte, koji su po njemu međuzvezdani brodovi; vanzemaljci koji upravljaju tim brodovima žele čovečanstvo da upute u više znanje. Po Eplvajtovom učenju jedan od tih vanzemaljaca je bio i Do, koji je pre 2.000 godina odbacio svoje fizičko telo da bi mu se duša inkarnirala u Isusa. Šezdesetih godina prošlog veka Eplvajt je bio profesor muzike na Alabama univerzitetu u Hjustonu. Mučile su ga njegove homoseksualne sklonosti kojih je se kasnije “rešio” kastracijom. Pošto je početkom sedamdesetih godina prošlog veka doživeo srčani udar i dospeo u duboku komu; kad je iz nje podignut počeo je da tvrdi kako je doživeo “duboko prosvetljenje” preko vanzemaljaca. Očigledno je koma, kao i kod mnogih medijuma, znatno oštetila njegove moždane stanice i otvorila mentalne štitove za razno-razne manipulacije sa njegovom svešću. Sa bolničarkom Boni Netles, koja je takođe u sebi videla vanzemaljku (Bip), Eplvajt 1975. g. stvara sektu 'Individualna ljudska metamorfoza', našavši sledbenike među hipijima koji su verovali u NLO. Potom se sa sakupljenim novcem sekte sklanjaju u Valdport (država Oregon) gde formiraju novi vanzemaljski kult. Eplvajtova proročanstva da će se polovinom 1976. g. na Zemlju iskrcati vanzemaljci naravno da se nisu obistinila, jer vanzemaljci u materijalnom obliku i ne postoje. Od 1985. počinje da propoveda, pošto vanzemaljci nisu došli, ljudsko uzdizanje ka njima i sebe kao vodiča do “dubokih dimenzija” Svemira. Kolektivno samoubistvo je bio poslednji zemaljski čin te sulude doktrine izašle iz jednog bolesnog i frustriranog mozga.Dirigent smrti – Maršal Eplvajt

Eplvajt je učio u prilog kolektivnog samoubistva; smatrao je da samoubistvo u tačno određeno vreme, omogoćuva duši da pošto ostavi svoje zemaljsko telo i zaspe, doživi reinkarnaciju u drugom telu, na višem, vanzemaljskom nivou. Kroz svoje samoubistvo hteo je da se približi i svojoj preminuloj životnoj saputnici Boni Li. (Svako žudno vezivanje za pokojnike nosi opasnost da se privuku duše iz onostranog koje obuzimaju nesmotrenog čoveka.) Pošto se komete obično uzimaju kao nebeska znamenja, to su i u prolazu i približavanju Zemlji Hejl-Bopove komete videli priliku za “lansiranje duše” u više ravni. Eplvajtovi sektanti su smatrali da se iza Komete krije svemirski brod; a to je, eto prilike, da dospeju do svemirskog Broda i najsigurnije uzdignu svoje duše na “viši nivo” i u “nebo”.

Tokom tri dana, počevši od 21. marta 1997. g., podeljeni u tri grupe, 39 pripadnika sekte “Nebeska Kapija” izvršilo je samoubistvo (ispivši smrtonosni koktel fenobarbituola i votke i ugušivši se omotavanjem glave plastičnim vrećama) u ranije iznajmljenoj kući, u mestu Rančo Santa Fe, u predgrađu San Dijega, u Kaliforniji,. Kod nekih muških članova Sekte utvrđeno je da su bili kastrirani a žene sterilisane, jer u kosmičku dimenziju gde su trebali otići “nema polova”. Vrlo je čudno kako su zamišljali svoje “vaznesenje” vernici ‘Vrhovnog izvora’ koji su se ubili: pred smrt su obukli na sebe najbolja odela, spakovali putnu torbu, pripremili pasoše i nešto novca. Dakle, oni su zapravo zamišljali da će telesno biti vazneti u svemir. Sličnim materijalističkim nebulozama robovao je i Francuz Žilber Burden, nabeđeni Mesija, koji je tražio izgradnju utvrđenja za odbranu od 6 milijardi demona koji će navaliti iz Svemira.

Začuđujući je ostvaren stepen manipulacije nad “izabranom elitom” Eplvajtovog kulta, koja je mislila da će samoubistvom ugoditi Bogu i naći spasenje. Strašno je kad čovek nepromišljeno svoju dušu poveri u ruke slepih vodiča i demonskih rukavica: »Predajmo se u ruke Gospodnje, a ne u ruke ljudske; jer kakvo je veličanstvo u Gospoda, takva je i njegova milost.« ('Sirah', 2:18) – U svim slepačkim kultovima, činili oni i šačicu ljudi, nakaradno se veruje da će samo njihovi sledbenici biti spašeni (cp.: 'Jona', 4:10-11). Holandski ribar Luvrens van Vutrhuizen objavio je 1950. g. da je “Bog u telu” i da će samo njegovi poklonici biti spašeni od “predstojećeg kraja sveta”. Kraj sveta kakav je on zamišljao nije se desio, i on je umro 1968. ne izbavivši ni samog sebe.

Božije Nebo ne predstavlja ni atmosfera Zemlje, ni zvezdani svod, ni Podnebesa u kojima deluju avetinjske snage, već Duhovno Kraljevstvo Čistote i Svetlosti: »... Bogu tvome, pripada nebo i Nebo nad nebesima, Zemlja i sve što je na njoj.« ('Ponovljeni Zakon', 10:14) I u Najviše Nebo ne može ući truležno ljudsko telo niti grehom opterećena duša, već pročišćeno, prosvetljeno i sa Božijim Duhom sjedinjeno savršeno duhovno telo, a kroz Kapiju Neba prolazi prihvatajući Isusa Hrista kao Gospoda i jedinog Otkupitelja: »... Zaista, zaista, kažem vam: Ja sam Vrata za ‘ovce’.« ('Jovan', 10:7)


UFO-kultovi u službi Novog satanskog poretka

Od svršetka Drugog svetskog rata, poraza nacističke Nemačke (koja je razvijala tehnologiju “letećih tanjira”, čiji naučni kadar je donekle Amerika i njena NASA preuzela) i inteziviranja polarnih svetlosnih pojava, svet je suočen sa fenomenom takozvanih neidentifikovanih letećih objekata – UFO (Unidentified Flying Objects). Verovanje u “leteće tanjire” i “tehnološki napredne kosmičke civilizacije” vodi čoveka u oslanjanje na lažne snage i u manipulativnoj službi je Novog satanskog poretka. Ako se čovečanstvo ne može drugačije “ujediniti” oko lažnih svetlonoša onda preostaje jedna mogućnost: da se iscenira “napad iz Svemira” na Zemlju, “napad” koji će čovečanstvo i sve narode naterati da se “ujedine” i da prihvate “zaštitu” Sjedinjenih Američkih Država, države kojom uveliko vlada pseudoiluminatska hidra.

Poput 'Nebeske kapije' danas deluju mnogi njuejdžerski UFO-kultovi koji obnavljaju stare mnogobožačke ludorije, obožavanje zvezdi i zvezdanih “bogova”. Iza tih “bogova” i “vodja kosmičkih flota” jasno je da se kriju demoni i duše iz onostranih ravni vezane za zemaljsko i materijalno koje su željne dokazivanja i vlastitog uzdizanja. Jedan od takvih kultova je i ‘Kosmički narod’ koji nebulozno tvrdi da samo u Mlečnome putu postoje oko 2 milijarde miroljubivih i naprednih civilizacija. U ovoj sekti govori nekakav Aštar: Aštarta je vodeća boginja Pakla, koja je uz Baala krvavo obožavana širom Bliskog i Srednjeg Istoka. Češki medijum Aštara – Ivo A. Benda iznosi: »Već sam od djetinjstva čeznuo za ljudima iz Svemira, a sada mi je uspjelo realizirati tu čežnju, i to u obliku ove knjige.« - Svojom neobuzdanom žudnjom za kontaktom sa svemircima on je, očigledno, privukao manipulativne onostrane snage željne dokazivanja, koje su mu počele prenositi svoja “znanja” predstavljajući se kao nekakvi “visokorazvijeni izvanzemaljci”.


Poremećene ličnosti kao “vođe”

Eplvajtu donekle slično viđenje života imao je i taksista Džordž King, osnivač Eterijskog društva, koji je na osnovu jedne “vizije” iz 1954. g. proglašen članom fiktivnog “Međuplanetarnog parlamenta”, i koji je sebe uzdigao u zvanje “doktora teologije i filosofije”, “princa mističnog reda Svetog Petra”, “princa de Žorž de Sant”, ... Ovaj “visoko produhovljeni” taksista zamišljao je da se spiritualna energija koja iz svemira dospeva na Zemlju može kondezovati i pohraniti u baterijama. – Timoti Leri, osnivač ‘Lige za duhovna otkrića’, propovedao je da jedino korišćenje opojnih droga vodi do Boga i Njegovog viđenja.

Tragično i strašno dešavanje je to što zaneseni pojedinci, umesto da pred Bogom i sa Bogom rešavaju svoje mentalne i životne probleme, svoje izopačenosti, beže od svojih slabosti i svoga ludila u sektansko liderstvo; prave sekte i nakaradne kultove u kojima izigravaju “Boga”, gde mnoge nesrećne duše vode u Propast. Isus bi rekao: Kad slepac slepca vodi, obojica padaju u jamu (‘Luka’, 6:32).

Oni koji su životno odvojeni od Boga, sebe proglašavaju za “Boga” i “Hrista Božijeg”, i svoje sledbenike nastoje da odvoje od Sunca Života. Ovi se, u ime umišljene “čistote” nastoje odvojiti i od svojih porodica i svih onih koji imaju pozitivniju komunikaciju sa Životom. Engleskinja Džoan Sačkot nije zamišljala da je “Bog u telu”, već je se uporedila sa blaženom Marijom, i početkom 1814. g. objavila je da će 19. oktobra te godine roditi novog Mesiju. Autopsijom njenog leša utvrđeno je da uopšte nije bila ni trudna, već da je imala karcinom u želucu.


Post je objavljen 08.10.2010. u 18:24 sati.