Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/njihovezablude

Marketing

Marina Cvigun

Ludilo bez premca

Nekadašnja aktiviskinja komunističke omladine Sovjetskog Saveza – komsomola, novinarka i noćni čuvar – Ukrajinka Marina Cvigun, zahvaćena verskim ludilom, početkom zadnje decenije XX stoleća prozvala je sebe “Velikom majkom sveta”, “Marijom Devi Hristos” i osnovala nekakvo ‘jusmalijansko Veliko Belo Bratstvo’, te Kijev odabrala za podizanje “Novog Jerusalima”. “Prosvetiteljskoj misiji” Marine Cvigun pridružio je se (i njome i oženio se) Jurij Andrejevič Krivonogov, koji je sebe nazvao ‘Jovan Svami’ i proglasio se “novim Ilijom” (i to potvrdio kroz “otkrivenje” ‘Obraćanje proroka Ilije jusmalijancima i palom rodu Adamovom’); Marina je bila “novi Enoh”. (Nije im izgleda bilo dovoljno što su se proglasili utelovljenjima Svetog Trojstva već su na sebe uzeli i imena velikih Božijih proroka!)

U ‘Otkrivenju’ 11:3 stoji da će Gospod u vremenu posletka podići dvojicu svojih proroka Preobraženja, koji će delovati 1260 dana; Marina i Jurij su umislili da su to upravo oni. Po Jurijevom kvazimističnom “Otkrivenju” 1. juna 1990. g. zacario je se Antihrist i od tada počinje teći 1260 apokaliptičkih dana, koji će se završiti sa Strašnim sudom 24. novembra 1993. g. kada će morati da strada 12.000 ljudi. Kako čovečanstvo ne bi pomešali Antihrista sa Hristom Gospod Bog je na zemlju poslao Svoju Majku Mariju Devi kao Utešitelja i Mesiju čitavog čovečanstva. U Mariji Devi Majka i Sin su jedno, i to predstavlja Hristov Drugi Dolazak na zemlju. U dan Strašnog Suda Isus Hristos, kao Bog, pojaviće se u Svojoj Slavi, ali samo na nebesima. U datim sumanutim egoteističkim konstrukcijama očigledno su pomešane uloge Neba i zemlje.

Iako su sami sklopili brak, Marina i Jurij su svojim sledbenicima zabranili ženidbe i udaje, jer će se u “apokaliptičko vreme” u svaku trudnicu nastaniti duša demona i rodiće se đavo. I Gabrijela Vitek je proricala da će se u vremenu Posletka rađati unakažena deca, životinjama slična. – Za dve godine “proricanja” Marina i Jurij su stekli dve nove kuće u okolini Kijeva; za ženidbe njihovih sledbenika “više nije bilo vremena”, ali je bilo vremena za njihovo bogaćenje i sticanje kuća. Marinina misionarenja po inostranstvu (Egipat, Izrael, Grčku, Indiju) nisu urodila plodom u pridobijanju novih sledbenika jusmalijanskog kulta “Trećeg Zaveta”.

Na dan predviđenog i zakazanog “Sudnjeg dana” – 24. novembra 1993. g. pripadnici jusmalijanske sekte su se sjatili u Kijev, pustošeći po pravoslavnim hramovima. Izgleda da su planirali i da izvedu najavljeno kolektivno samoubistvo 144.000 svojih članova ispred ‘Crkve Svete Sofije’. Pravovremena intervencija policije i hapšenje Marine Cvigun i Jurija Andrejeviča (koja su planirali da u smrt odvedu na hiljade ljudi), te mnogih njihovih zaludelih sledbenika, sprečili su taj ludački ispad.


Post je objavljen 08.10.2010. u 18:23 sati.