Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/magnifikat3

Marketing

Ozdravio nakon bolesničkog pomazanja

Četvrtak, 08 Listopad 2009 14:59 Socrates Crkva - Svjedočanstva



Mihovil Fedor, jedanaestogodišnji dječak iz Markovca Našičkog, danas bezbrižno s vršnjacima uživa u nogometu, njegovoj najomiljenijoj igri. No, nije tako bilo uvijek. Do svoje osme godine čeznutljivo je pogledavao svoje prijatelje koji su se prepuštali različitim loptačkim igrama koje su njemu bile strogo zabranjene jer je bio bolestan. Dijagnoza mu je bila astmatični bronhitis.

''Od druge godine života živio je s pumpicom koja mu je pomagala kod napadaja. Ležao je i u bolnici, a prošli smo i školu astme. U drugu sobu se čulo kako mu pluća 'sviraju'. Morali smo uvijek paziti na njega da ne pokisne ili da se previše ne oznoji i umori, da ne dobije upalu grla i sl. Posebno je bio osjetljiv na promjene vremena te alergičan na cvjetanje korova. Kako mu zbog bolesti nisam dala igrati nogomet, često je znao govoriti kako bi nekome svoje bolest prodao da može igrati nogomet'',­ priča 38-godišnja Đurđica, majka malog Mihovila.

A onda jednoga dana, Mihovilu je bolest nestala. Bilo je to na blagdan Gospe Lurd­ske, 11. veljače 2006. godine, inače Svjetski dan bolesnika. Župnik Branko Šipura, koji je u mladoj župi pet godina, pozvao je sve bolesnike da na taj dan slobodno dođu primiti sakrament bolesničkog pomazanja. Ljudi su taj sakrament uglavnom izbjegavali, kaže župnik, smatrajući da je on namijenjen umirućima.

''Pred oltar je došao i Mihovil koji je bio uvjeren da će mu to pomoći, ali župnik mu nije dao bolesničko pomazanje nego ga je vratio nazad jer je mislio da je zabunom došao. Mene je pitao zašto sam ga poslala. Tada sam mu rekla o kakvoj bolesti je riječ i neka on procijeni je li on za taj čin ili nije. Župnik mu je tada dao bolesničko pomazanje. Otada sin više nije imao napadaje niti je više ikada upotrijebio svoju pumpicu s lijekom ventolin'', svjedoči majka Đurđica.

Mihovil dodaje da je sada sretan što se s ostalom djecom može opet bezbrižno igrati nogomet te kao ministrant župniku služiti kod oltara.


(Lj. Marić, Glas Koncila, 4. 10. 2009.)








Post je objavljen 06.10.2010. u 15:06 sati.