Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/borut

Marketing

Fega Bas i njezina bioenergija

Fega Bas je gospodja u zrelim godinama (16-tog prosinca napuniti ce 88 godina) koja je veci dio zivota provela radeci kao pomocna lijecnica u Chelyabinsku i 1992. godine uselila u Izrael te se nastanila u Zihron Jaakovu. Zatekao sam je veceras u Vesninoj bolesnickoj sobi (naime, Vesnina krvna slika se je poboljsala, pa time i ojacao imunitet, te vise ne mora biti sama prostoriji)



i nakon sto mi je ispricala kako pati od limfodeme u obje noge kao posljedica odstranjivanja zlijezda u preponama, zbog cega vec godinu dana ne moze plivati, objasnila je kako ona sebi ne moze pomoci, ali ako mene nesto boli da ce mi odstraniti bol bioenergijom. Kako me bolovi u ledjima nikako ne napustajo, rado sam sjeo i predao se njezinim rukama.

................

Obilazila je oko mene 3 - 4 minute kruzeci mi rukama oko glave i tijela, te otresala ruke prema tlu kao da iz njih odbacuje nesto sto je izvukla iz mene. Kada mi je priblizavala ruke glavi ne da sam osjecao blizinu njenih ruku, nego sam cak cuo i sumove. Potsjecalo je to na zvuk koji stvara morska voda dok se za potpune bonace gotovo neprimjetno dize i spusta u pravilnim intervalima uz i niz sitni pjesak neke zabacene uvale u kojoj nista drugo ne remeti potpunu tisinu. Tisinu kakve ima samo u nasim krajevima u ove rane jesenske dane kad su i sunce i cvrcci vec umorni od duga ljeta, pa se zajedno s gotovo usnulim namjernikom prepustaju uzitku. Eto, tako sam se i osjecao, kao da sam tamo!



A kada mi je rekla da ustanem, ni bolova nije bilo tamo gdje su se uobicajeno krili. Vesna joj je zatim objasnila da ce se njezine slike pojaviti na blogu, sto je gdja Bas prihvatila tek kad je vidjela o cemu se radi. Dok sam ja hitao doma, njih dvije su pregledavale stare postove i tko zna do kamo ce jos stici, dok ja zavrsim ove retke?!



Post je objavljen 03.10.2010. u 21:53 sati.