Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matejuska

Marketing

Depilirana

Ubili su stabla u Varšavskoj, i u Beogradu, a sada i u Stuttgartu. Čudan je osjećaj živjeti na planeti na kojoj se masakriraju stabla. Na kraju će nam planeta u Svemiru izgledati skroz moderno. Gola i depilirana.

Čudno, tek kada se i u Sttutgartu to počelo događati, mene je uhvatio krajnji očaj. Lupilo me beznađe, jer sam, dok su klali stabla po Zagrebu i Beogradu, negdje u sebi infantilno mantrala "Pa da, tako je to kod nas, jebotinas, na Balkanu. Tamo na Zapadu se takve stvari ne bi mogle događati. Tamo bi vlast ispoštovala volju naroda."

I onda gledam stuttgarsku policiju kako vodenim topovima pljuca i riga po prosvjednicima, po tim čudacima koji ne daju jedna obična...stabla.

U kadru prvo vidim raskrvavljenog čovjeka, pa još jednog, pa gomilu zalivenih ljudi, mladih, starih, djece...

Kadar iza toga je čista klasika: pojavljuje se jedan od NJIH, u odijelu s kravatom, naravno, i pristojno objašnjava kako "vlada uvažava mišljenje naroda ali neće trpjeti nikakvo narušavanje javnog reda i mira i odluka donesenih demokratskim putem".

Idioti. VI koljete stabla ove planete, a MI narušavamo red i mir.

Jebala vas vaša demokratska odijela i kravate. Jebali vas vaš zapad, civilizacija, službena kola, tjelohranitelji, izbori, referendumi i obraz kojeg nemate.

Mogla bi ja tri stranice ispisati nabrajajući i psujući.

Ali neću. Idem prošetati dolje do mora.

Dok ga niste isušili.




Post je objavljen 03.10.2010. u 13:49 sati.