Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

Cjenjenoj Zoni Z ,kojom sam ovdje vec upao u jedan nepotreban nesporazum,a sada i sa Marom.
Zahvaljujem na vase iskreno reagiranje. Buduci je ovdje bila rijec o Drzavi iskljucivo kao takvoj, za sigurno je da se u obliku bloga ne moze doslovno izvuci zec iz sesira, i nakon toga da svi mirno zaspemo.
O Drzavi su tokom povijesti nastale debele knjizurine sa njenim raznim teoretskim postavkama i objasnjenjima.. No ovdje za istaci rado, posebno za Zonu Z i Mari da je rijec Drzava nastala tek sa pojavom prisvojenog vlasnistva, njegovog ogradjivanja i drustvene podjele na posjednike i robove, na vladajuce i obespravljene, negdje pred 4-5 tisuca godina. Ako pisana povijest obuhvata epohu od nekih sto tisuca godina,pojam Drzave niposto nije karakteristican za tu, manje vise poznatu pisanu epohu covjecanstva, Drugim rijecima Drzava se tek porodila na tim novim temeljima privatnih posjeda, i postala iskljucivi organ za upravljanje interesima posjednickih klasa na ustrb neposjednika.
Priznajem, Drzava je ovdje spomenuta vise kao izazov na skretanje paznje temeljnih pitanja u kojima se drustvo zateklo pocam od robovlasnistva, feudalizma i danasnjeg sustava kapitalizma, te u kojem ce covjecanstvo ostati sve dotle dok ne bude u stanju, ne da se rjesi Drzave, vec njenog klasnog kreatora, kojim ce nadgledati njegove iskljucive interse, a ne cjelokupnog stanovnistva.
Nakon devetnajstostoljetne znanstvene spoznaje uloge Drzave kao isklucivog arbitrara interesa vladajucih klasa, dolazi do najvecih pomutnja, kojima, zahvaljujuci reformatorskom „sociajlizmu“ Komunistickih partija, Fasizma i Nacizma Drzava kao takva transcendentira , htjenjem tih novih drustvenih klasa, u iskljucivi organ sto treba ( ko bajage) upravljati interesima cjelokupnog stanovnistva. Bila je to jedna od najpodljih podvala u povjesti zabludjivanja covjecanstva, kako bi time Nove klase podvalile upravo tu Drzavu kao brigu Velikog Brata za sve nas neobavjestene ovcice.
Lako je postalo tako Novo Hrvatskim Gusarima zasjesti na dobro im pripremljeno tlo u cijem izmetu jednako danas gazimo: Zona Z, Mari, Severino, radnice Kamenskog, i nasa svjetska subraca.
Hoce li i dolazeca pokoljenja da gaze po istom tom besramnom blatu i u tehnoloskoj epohi, u kojoj su konacno stvoreni uvjeti materjalnog izobilja za svako ljudsko bice, takodjer to zavisi od sviju nas podjednako, i dotle dok nam zaneseni Gusari nad obiljem opljackanog blaga, suvise olako prepustaju politicku slobodu da ih se rjesimo.



Post je objavljen 28.09.2010. u 07:41 sati.