Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/catwoman009

Marketing

Primjeri medijskih manipulacija

1.

Najsvježiji primjer medijske manipulacije i kodiranja su vijesti koje se tiču Irana - ide se na stvaranje negativne slike o Iranu, jer u trenutku kada Zapad bude napao Iran radi izbacivanja iz konkurencije naftnog proizvođača svjetskog ranga i regionalnog vođe, dakle, radi geo-politike, javnost na Zapadu mora biti tako isprogramirana da svaki vojni udar na Islamsku Republiku Iran bude shvaćen kao izgradnja buduće "demokracije" u toj zemlji, svaka raketa i avio-bomba bačena na dječji vrtić u Teheranu treba biti kod naroda na zapadu shvaćen kao jedan korak bliži budućoj "slobodi" koju smrt i teror zapadnog ratnog zrakoplovstva bude sijao nad Iranom, u najskorije vrijeme. ( CBK )

2.

NLP je na djelu već cijelo desetljeće u RH, a počelo je dolaskom stranih zapadnih medija tipa RTL Televizije i NOVE TV koje su preprogramirali hrvatsko društvo da bude neosjetljivo na rušenje hrvatskog suvereniteta i pljačku narodnog gospodarstva od strane stranih banaka odnosno domaćih otetih banaka; forsiranjem "hrvatskih zločina" iz Domovinskog rata se hrvatskog gledatelja i slušatelja medija paraliziralo i učinilo ga takvom osobom koja se odjednom srami što je Hrvat, srami se svega što je vezano za Domovinski rat, a to je rat koji simbolizira slobodu i nezavisnost u pravom smislu te riječi za hrvatski narod, i taj simbol su liberalni zapadni mediji srušili do temelja. Sad je zemlja praktički osvojena bez ispaljenog metka. To se zove "rat prije rata" ili psihološko vođenje rata protiv jednog naroda kojeg se želi podjarmiti; tom metodologijom se služio i Hitlerov režim, a inače je stara nekoliko tisuća godina, razvio ju je kineski strateg Sun Cu, samo što se danas koriste mediji dok su se prije koristile tajne službe i doušnici. ( CBK )

3.

Tipični primjer neoliberalizma: važne su gole grudi neke Holly Peers za koju ja prvi put u životu čujem i vidim je, "bitno" je da hrvatski narod zna se Nika Fleiss rastaje od muža, "bitno" je da je Angelina Jolie bez Brada Pitta, "bitno" je zašto je neka "toples Tila Tequila" skoro linčovana itd. ali "nije bitno" da je hrvatska vlada zemlju prije tri tjedna zadužila za novih 1,5 milijardi Eura, "nije bitno" da unatoč odličnoj turističkoj sezoni se ne može napunit hrvatski državni proračun (nitko od novinara i medija niti političara ne pita zašto je to tako), "nije bitno" sve ono što je u stvarnosti bitno za jednu zemlju i narod nego je bitno sve ono što je nebitno i potpuno besmisleno, danima mediji prenose ekscentričnog Mamića dok neki ne smiju pred TV-ekrane ni primirisati, na pr. Kulića nismo vidjeli mjesecima na TV, Paragu nismo vidjeli 10 godina na TV jer su ga stavili pod cenzuru, i mislim da svatko tko ima nešto pametno za reći nema pristup medijima - nastupaju samo glupani i idioti, "celebrity" pjevačice i glumci čija karijera traje tri mjeseca i ona dolaze slijedeće "zvijezde" itd. ( CBK )

4.

Zanimljivo, jedna od 'liberalnih' novina, index.hr me 2 puta blokirao u komentarima, pod 2 razlicita imena, i to ne zato jer sam se ogrijesio o njihove uvjete oglasavanja, vec zato jer sam napisao da izvlace najodurnije slucajeve crne kronike iz svjetskih zutih glasila, to stavljaju na naslovnicu, i na taj nacin utjecu na opcu depresiju, ocaj i navode nestabilne ljude na takve stvari. Toliki porast nasilja na ulicama Hrvatske i Srbije je indirektan rezultat utjecaja lokalnih medija, koji su u stranom vlasnistvu, a koji takve bljuvotine niti potenciraju niti naglasavaju u glasilima maticnih drzava.

Postoje precizne statistike koje govore koliko poraste broj samoubojstava, ako se vijest stavi na prvu, a koliko ako se stavi na 10. stranicu. ( Gordian )

5.

Žalosno je da se spomendan od 23. kolovoza u RH ignorira od politike i mas-medija, jer taj spomendan je donijet u Europskom parlamentu kako bi se lakše svladala totalitarna prošlost fašizma i komunizma, ali u nas se pod imenom antifašizma rehabilitira komunizam kao da smo pali s Marsa, a istovremeno propaganda vladajuće politike trubi o opasnom "hrvatskom neofašizmu" kao da smo u kakvom Kafkinom romanu, a za to vrijeme nezaposlenost raste, gospodarstvo tone sve dublje i dublje u recesiju, a ovi tukci na vlasti i u saborskoj oporbi nas "uveseljavaju" ideološkim obmanama i zabludama. ( CBK )


Izvor : Komentari blogera CRNI BLOG KOMUNIZMA i Gordian knot s istoimenog prvog bloga, te bloga Nova Politika




Post je objavljen 24.09.2010. u 20:19 sati.