Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/grad-glina

Marketing

ZAŠTO JE U GLINI ODVOZ SMEĆA POSKUPIO VIŠE OD 200 POSTO???

Image and video hosting by TinyPic

U vrijeme sveopće krize i recesije uprava Komunalca Glina d.o.o., njegov Nadzorni odbor, predsjednik Skupštine Komunalca i gradonačelnik Gline Milan Bakšić odlučili su građanima Gline povećati cijenu usluge odvoza komunalnog otpada za nevjerojatnih 207,70 %.

Cijena odvoza komunalnog otpada za domaćinstva se je do sada naplaćivala u paušalnom iznosu od 26,00 kuna po domaćinstvu, a otpad se je odvozio dva puta tjedno. Od 1. listopada Komunalac će otpad odvoziti samo jedan puta tjedno, a naplaćivati ga u paušalnom iznosu od 40,00 kuna po domaćinstvu.

Odvoz komunalnog otpada za pravne osobe je povećan prema osobnoj procjeni nekoga od stručnjaka iz Komunalca i kreće se u pojedinim slučajevima i do više od 300 %.

Ovako drastično povećanje cijene odvoza komunalnog otpada možda bi i imalo opravdanja da je Komunalac nastavio vršiti odvoz kao i do sada dva puta tjedno, a ne samo jedan puta ili da je kupio nova vozila za odvoz otpada.

Zanimljivo će biti vidjeti kontejnere pored stambenih zgrada koji su do sada dok se je otpad odvozio dva puta tjedno bili prepuni, a kako će izgledati nakon ovakvog režima odvoza, ili kako će izgledati kontejner za komunalni otpad pored Dječjeg vrtića nakon tjedan dana i hoće li se iz njega širiti „ugodan“ miris uz potencijalni izvor zaraze.

Kako smo svjedoci, odvoz otpada u posljednje vrijeme se vrši vozilima koja nisu namijenjena za tu svrhu nego za kontejnerski prijevoz otpada.

Nameće se pitanje da li je Komunalac povećao cijenu usluge iz nekakvih opravdanih razloga koje do sada nitko nije htio niti želio korisnicima obrazložiti ili su sredstva prijeko potrebna za isplatu plaća novozaposlenih stručnjaka koji su izradili studiju o opravdanosti povećanje cijene usluge.

Image and video hosting by TinyPic



Post je objavljen 23.09.2010. u 07:14 sati.