Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/arcanoid

Marketing

Monopol elektroprivrede

Moj stari treba priključak struje na vikendici.
Vikendica je na koprivničkom području pa je od tamošnje elektre zatražio priključak.
Dakako, neće valjda od zagrebačke, jel' tako?
Ustvari, ima on struju od susjeda ali nije to ono pravo. Ko zna, možda bu se susjed kaj nafrnjil pa bu ga jednostavno odštekal.
Alzo dakle, bolje imat svoj priključak makar ga koštal. Stup mu je ionako vu dvorišču. Ma što jedan, dva stupa mi udu prek terena. Valjda nebu problema.
Kaj nebu?
Dobil je odbijenicu s obrazloženjem kako je tamošnji srednje-naponski vod preslab te bi njegova žarulja, frižider i TV mogli prouzročit pad napona preko 10 posto. (jeste li znali da ne morate plaćati struju ukoliko vam je napon smanjen za više od 10% što je 22 volta manje a to iznosi, niži napon od 198 volti u vašoj priključnici)

Stari to može riješit tako da se izgradi nova strujna trafostanica koja košta 450 000 Kuna. Njegova participacija u tome iznosi 52 000 Kuna! Dobro su ga rebnuli.
Bog te neće, starog mi buju tam zatamanili jer bu ga šlag strefil!
Moš mislit kak penzić ima tulko penez pa bi elektri gradil novi trafo.
No dobro, nije moj stari tolko bitan.
Došel je neki poduzetnik koj bi tam negdje pokrenul neku proizvodnju. Isti problem, i njemu treba novi trafo i deblje žice. Nek si izgradi trafostanicu pa mu onda oni buju prodavali struju. Baš si mislim kolko su njega oderali s tarifom za trafostanicu. Usput su mu rekli da je predaleko na kaj je čovek rekel da su oni susjedi još dalje pa ipak imaju priključak. Ovaj iz elektre je rekel da su oni tu došli prije i zauzeli sve kapacitete.
Jebote, pa ovi delaju instalacije samo za danas i ne misle na sutra. Tak su i kod mog starog stavili ulični vod debljine kakav ja imam doma od pancera do vure.
Aj ti sad pokreni neki posel tu pri nami. Ili deni nekom nekaj vu žep pa rofl

Post je objavljen 22.09.2010. u 20:22 sati.