Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/61

Marketing

Nakon kiše dolazi sunce

Sunce se pojavilo u nedjelju popodne, od tada grije i suši. Cesta Umag-Buje je još uvijek zatvorena za promet, ide se zaobilaznim pravcima. Na jednom zavoju ispod Buja voda je podlokala cestu za nekih metar i pol, trebat će to hitno sanirati. Za sad se vozi jednim trakom, zabranit će se prolazak kamionima i autobusima. Kod Grožnjana je bujica odnijela dio ceste, odrona je bilo na sve strane ali su brzo očišćeni. Cesta uz Mirnu, jedna od najljepših cesta u Lijepoj našoj, bila je zatvorena zbog izlijevanja rijeke.

Život teče dalje, hoće li stradali uspjeti nadoknaditi bar dio štete novcem iz gradskog proračuna ili sličnih izvora – pitanje je... Najvažnije je da nitko nije ozlijeđen. Od nežive prirode stradale su podrumske i prizemne prostorije; bujica je odnijela tridesetak registarskih tablica, odlomljen je poneki branik a stradao je i ponos nadobudnih vozača koji su na silu pokušali proći kroz vodurinu pa na kraju ostali u njoj.

U ponedjeljak su ulice već bile oprane, očišćen je šljunak i svo smeće koje je nanešeno s bujicom (bilo je tu i bala sijena i mnoštvo tikvi nanešenih s obližnjih polja). More je ponovo dobilo svoju boju.

Kažu stariji da se posljednjih četrdeset-pedeset godina nije ovakvo što dogodilo. Evo, ja upamtih izlijevanje mora po Trgu slobode i sad ovu katastrofu. Pa nek ostane zabilježeno. I ne ponovilo se...


Post je objavljen 21.09.2010. u 16:45 sati.