Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/slatkatajnamusic

Marketing

grupa SLATKA TAJNA iz Metkovica

ZAPALI SE - Slatka tajna (Metković)


Grupa "Slatka tajna" osnovana je početkom 1989. da bi krajem godine za
sarajevski "Diskoton"izdala svoj prvi LP pod nazivom "Halulela". Istovremeno je skupina snimila nekoliko spotova za sarajevsku televiziju i imala povremene nastupe na hrvatskoj televiziji. Godine 1991. snimljen je i drugi album "Srce od kamena" također za sarajevski "Diskoton" .

Godine 1994. grupa nastavlja karijeru uspješnim nastupom na festivalu "Split '94" s vrlo zapaženom pjesmom "Daj, saberi se",koja se nalazi na CD-u spomenutog festivala u izdanju CROATIA RECORDS-a.
Zatim je uslijedio niz nastupa na festivalima "Melodije Mostara" '96, '97, '98 i '99, te "Split '98", "Melodije hrvatskog juga" '97, '98 i '99.
Većina ovih pjesama nalazi se na nosačima zvuka u izdanju CROATIA RECORDS -a.

Prvu postavu grupe "Slatka tajna" sačinjavali su: Jozo Nikolić (osnivač grupe, vocal, bass gitara);Leona Marević (lead vocal), Zoran Ostojić (solo gitara), Edi Dragobratović (klavijature); Miroslav Barbir - Mimo (klavijature) i Marinko Dominiković - Maka (bubnjevi).

S vremenom u grupu dolaze novi članovi: Antun Šprlje (klavijature), Joško Jurec (klavijature) i bubnjar Velimir Bogdanović - Vešo i grupa "Slatka tajna" kreće na turneju po Europi (Švicarska, Austrija, Njemačka), koja je trajala tri godine.
Po povratku u Hrvatsku grupa izdaje treći nosač zvuka "Dar od Neba", 2000. Godine u izdanju Croatia Records.

Sadašnju postavu grupe čine Ivana Ostojić (vocal), Jozo Nikolić
(vocal, gitara), Nikola Družijanić (vocal, klavijature). Preferiramo višeglasnom pjevanju, što je ujedno postao prepoznatljiv stil i zaštitni znak grupe - pjevamo i zlo ne mislimo!

Sviramo svadbena veselja, zabave, fešte diljem lijepe naše, Bosne i Hercegovine, Montenegra.
Grupa je snimila i svoj četvrti nosač zvuka pod nazivom "Daj saberi se" u novoj verziji, koji će izdati Croatia Records. Za istoimenu pjesmu snimljen je i spot koji se može vidjeti na programu "CMC" ,na lokalnim televizijama Splita i YouTubeu.
Grupa je nastupila na glazbeno - zabavnoj Tv emisiji "Lijepom našom" u Grudi (Konavle) i u Makarskoj.

Eto, za sada toliko o nama. Hvala na posjeti…

DAJ SABERI SE - Slatka tajnaDODJI U PET DO PET - Slatka tajna (HR)ZAGRLI ME - Slatka tajna (na vjencanju)


Post je objavljen 19.09.2010. u 23:37 sati.