Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vodonosha

Marketing

Moj Grad II

Hodam ulicom, kisha pada, iskreno nije tako hladno i bash mi odgovara. Naravno, nikada nisam bio od onih koji su imali rjeshenje za sve situacije, pa tako ni sada nisam imao kishobran i iskreno, u mojoj glavi, to je bio savrsheni izgovor, da pokisnem, onako bas pravo, na putu doma, u sebi sam pjevushio 'November Rain' iako je bio "tek" Septembar ili Rujan, kako bi moji sugradjani to primjetili. Hodajuchi i doslovno upijajuchi svu pozitvnu energiju ovog grada, shvatio sam koliko sam u tom trenutku sam.
Ok, u tramvaju je bilo nekoliko ljudi, na stanici takodjer, ali sada ovaj sekund, nikoga...
Dobro, pomislio sam ... odnos mene i ovog grada je uvelike narushen, ali ono sto se nikada neche promijeniti je moja ljubav i poshtovanje prema ovom gradu... Koliko si mochan ... hvala ti shto me imash i trpish... ja te volimi nedam na tebe, iako i ti i ja krvarimo kad vidimo sav taj primitivizam na tvojim ulicama, u tvojim poshtama, bankama, tramvajima ili cestama... vishe stvarno ne znam gdje je izlaz, ali ono shto znam i mogu obechati jest to da te nikada nechu prstati voljeti... takvog kakav jesi!

Narusen nam je odnos, rekao sam... da, istina je, ali samo zato shto sam 'probao' jedan vechi grad... i svidjelo mi se... uskoro ce mi biti dom.... Znam to!

Da se ne lazemo... i ti i ja dobro znamo sta to znachi.... i na zalost, tako je, neminovno.
Svaki slijedechi put kad te spomenem ti ces biti samo, moja usputna stanica u zivotu, ka cilju...

Dolazechi pred zgradu, shvatio sam, zivot je chudna biljka... i sve uzimamo sa rezervom.

Chuvaj se gospodine Gradu, chuvaj se svih ovih primitivnih seljobera koji gmizu po tvojim ulicama....
... nadajmo se da ce njihova djeca pocheti puzati, ako ne mogu hodati... jer na zalost, primitivizam se ne rjeshava preko nochi.

Ja nisam tu da bih mrzio, samo da bih upozorio, ako vam se ne svidja, guzva je, ne volite susjede, tramvaje, grad, crkvu, policiju... ne vidim zasto sebe chiniti nesretnim... ODSELITE!!!! IDITE!!!!

Ili nauchite poshtovati tudje... jer na kraju, vama nitko ne brani da volite svoje...

...samo vechini nas smeta kad nam to nabijate na nos...

Pozdrav, V.

Post je objavljen 17.09.2010. u 23:38 sati.