Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/braneairbrush

Marketing

Crtanje na majici

Učinilo mi se je zgodno oslikati jednu majicu pošto su slike koje sam vidio na forumu bile odlične. Donosim svoje iskustvo sa tim načinom oslikavanja...
Naručio sam Cratex boje u Zg. Te boje su inače na vodenoj bazi. Međutim kako nije bilo crvene kupio sam tamno rozu boju jedne druge marke. Poslije će se to pokazati ne baš dobrom idejom. Najprije sam izradio okvirnu šablonu motora i motorista. Šablonu sam napravio iz razloga što je bilo zamišljeno da se majice naprave za cijeli klub. Na taj način sam dobio da barem budu podjednake.
I tako ulijem ja boju u AB i kao krećem sa crtanjem. Kad ono neće!?!? Neće kroz diznu! Znate koji puta nije loše pogledati upute na pakiranju prije nego krenete raditi... A na uputama lijepo piše: koristi se nerazrijeđeno za diznu od najmanje 0,5!!! Razrijediti sa tekućinom za Cratex boje... Ma kvragu! To nisam naručio!
I tako razrijedim boju sa vodom u tom trenutku sam jedino to imao... Napokon je prošlo kroz špricu.
Dakle cijelu sliku sam napravio najprije u bijeloj boji i time sam htio postići da boje budu izraženije, pošto je majica crna. U tome sam uspio. Znači klasika najprije bijela, zatim žuta i na kraju crvena. Crvenu sam dobio tako da u tamno rozu dodam žute i to je funkcioniralo. Ali kada se je žuta sa slike pomješala sa plavom koje je bilo u tamno rozoj, to je bilo malo previše žute za bojin ukus tako da je vatra na kraju ispala nešto zelenkastija nego što sam ja htio. Izgleda fora ali ni je to to.
Nadalje vjerovatno zato što sam boju razrijedio sa vodom užasno se je lijepila za iglu tako da sam morao skinuti zaštitnik igle i non-stop čistiti iglu sa kistom.

Sve u svemu slika je za prvi puta i sa svim tim poteškoćama koje sam imao ispala još i dobro. Mogućnosti koje pruža majica za crtanje su izvrsne, naročito kada se radi plamen ili dim. Nema pretjeranog raspršivanja boje i mogu se izvesti super tanke linije. Jedino nakon dva-tri pranja vidi se da se boja donekle briše. Tome još nisam našao riješenje...

Da sumiram: 1. transparentne boje, 2. orginal tekućina za razrjeđivanje (kasnije sam doznao da može i destilirana voda, ali radije orginal), 3. na crnu ili tamnu majicu obavezno najprije bijelu.

Slika je u galeriji pod -automobili i ostalo- "majica-odlikaši"

Post je objavljen 16.09.2010. u 20:19 sati.