Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

Autor teksta :“ Sve je to bila laz“ nije mi poznat.
Ocito da o njemu znaju vise njegovi komentatori kojima nas sada zapljuskuju..

Asocira na slucaj Giuseppine Martinuzzi od pred vise od jednog stoljeca,(1844-1925), koja je do dan danas, na ovim nasim jadnim prostorima, uporno zadrzana na marginama svog istarskog burzujskog porijekla, mladenacke pripadnosti talijanskoj iredenti, i ostala tamo zasjenjena jednom drsko intelektuano ideolosko usmjerom sirovoscu.
I sve dok su se zagadjivali ovi prostori staljinistickom svireposcu i drzavotvornim „sociajlistickim“ ukazima, gradili i popunjavali knjiske police sa koznatim koricama militaristickih djela o svinjarijama „diktature proletarjata“, pretocene u vladajucu uzurpatosku kastu nepogrijesljivih paranoika; Giuseppina, koja se uzdigla poput Feniksa iz burzujsko maloumnog pepela u jedinstvenu intelektualnu licnost marksisticke znanstvenosti uz samu Rozu Luksemburg, ostala je i dalje, sve do danas, zasjenjena, marginalizirana; ugasena luc, pod korovom njenog labinskog pocivalista.

Da ucimo bar sada iz tuzne proslosti, umjesto da se njome dicimo, ili da se bolje sramimo, umjesto zavaravanja sebe i zagubljenih masa, umjesto da sada Margeticov tekst procitamo dva ili deset puta, da ga prosirujemo vlastitim prilozima, dodamo razborite sugestije, pa i nadopunimo, da ga nastavimo i pretvorimo u PROGLAS svog vremena. U gorucu BULU, u TEZE klasno raspadajuceg drustva, u POSTKRSCANSI KRIK COVJECANSTVA .
U PROGLAS nove ere tehnoloskog izobolja,kao drustveni imperativ sto zahtjeva neminovne smjene klasnih podjela razularenih zgrtaca plodova stvorenih od razvlasteno pauperizeranog svjetskog proletarijata.

Nikad u povijesti, ljudski rod nije se jos zatekao u slicnim kriznim razmjerima, koji prijete opcem gasenju cjelokupnog bioloskog sustava Planete, a da pri tome nisu izranjale na povrsinu neke uravnotezujuce drustvene snage, koje ce krciti daljnje evolucijske i revolucijske staze nasoj civilizacijskoj vrsti.
Revoluciju je zamjenila involucija. Progresivne snage transcendetirale su reakcionarne. Ljevica je preuzela reformske poslove desnice, da bi potonja raskalasena harala drustvenim stecevinama u nedogled.

Intelektualci koji sazivljuju u ogledalu pred sobom, u prugastom kicu cirkusanera, sto zabavljaju raju svojim otrcanim antifasizmom, ustastvom, cetnistvom, katolicanstvom i pravoslavstvom.
Zizekovski performansi mlacenja prazne slame da bi ponovno pronikla.
Svjetski reformatorski emeritusi besramne Socijalisticke internacionale, koja nastavlja putevima zakrvaljenim Druge i Trece internacionale.
Dokle!
Proleteri svih zemalja probudimo se!


Post je objavljen 15.09.2010. u 13:26 sati.