Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Nešto se kuha u Ekvadoru! Zahvala s. Lenke dobročiniteljima Kristova Stola! I veći lonac!

Pismo s. Lenke iz Ekvadora:

"Dragi prijatelji i dobrocinitelji udruge Udruge "Kristov stol"

Iskreni i veliki pozdrav iz Ekvadora u ime nase djece koja zahvaljujuci pokretacima i clanovima Udruge i vasoj velikodusnosti mogu jesti pristojan obrok svaki dan.

Kupili smo uz to veliki lonac jer u kojem smo kuhali prosle godine nije dovoljno.

Sada se hrani oko 200 djece i mladih djevojaka kojih je ove godine 29.

Vecina njih je iz Amazonske prasume po nekoliko sati pjesacenja. Svaka od njih sa svojom povjescu. Vecina oceva koji imaju dvije ili tri zene i puno od njih se pripreme i krste u nasem misijskom centru. Zene su u njihovoj sredini zapostavljene. Sluze supruga, djecu i rade na polju. Zato je njihova velika ceznja pobjeci iz te sredine.

Medu nasom djecom imamo malu djevojcicu, unuku naseg sakristana koja se zove Drina. Vjerujem da je to prvo Hrvatsko ime u Ekvadoru koje nosi jedna mala Indijanka i Drina je prva volonterka koja je suradivala sa nasom zajednicom dvije godine.

Koristim priliku da zahvalim gospodinu Dareku i njegovoj obitelji, nasi prijatelji iz Poljske koji su bili na nasoj misiji negdje oko mjesec dana i gdje su imali engleski sa nasom djecom i curama. Vojtek njihov stariji sin zajedno sa nasim djevojkama pomagao je gdje je mogao :u kuhinji, u vrtu, sa djecom, u radionici sivanja, u pecenju kruha. Njihova prisutnost medu nama bio je blagoslov Bozji i obogacenje.

Zahvaljujem od sveg srca i u ime nase djece svim nasim dobrociniteljima, s. Jozepki, onima koje poznam i onima koje nikada nisam vidjela. Neka Gospodin blagoslovi Vasu zrtvi i velikodusnost. Neka blagoslovi nas narod i udijeli svima sto je potrebno za dobro duse i tijela.

Nasa je zadaca pomagati djeci i mladima da sutra njihova sudbina ne bude ona koje zive njihovi roditelji siromastvo-nego osobe koje se vrednuju i svjesni da uz Bozju pomoc zivjeti kao djeca Bozja jer Isus je dosao da "imamo zivot i da ga imamo u izobilju."

Nas je centar zahvaljjuci nasim dobrociniteljima dosta velik i malo fali pa da ga potpuno dovrsimo. Tu pomazemo materijalno i duhovno djecu i mlade i odgajamo ih da imaju bolju buducnost.

Svaki dan zajedno sa nasom djecom imamo Vas prisutne u nasim molitvama.

U Kristu odana i zahvalna s. Lenka"

Akcija Kristova Stola za prehranu indijanske dječice u centru s. Lenke u Ekvadoru

Post je objavljen 10.09.2010. u 07:55 sati.