Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

Parada ponosa - Da šetamo zajedno

Beograd - 10. oktobar - 2010



Parada ponosa u Beogradu biće održana 10. oktobra, uz šetnju centrom grada i žurku u Studentskom kulturnom centru, najavili su 7. septembra organizatori te manifestacije, koja je prošle godine otkazana u poslednjem trenutku, a nasilno je prekinuta 2001. godine, kada je prvi put organizovana.

Organizatori “Parade ponosa 2010”, koja će biti održana pod sloganom “Da šetamo zajedno”, najavili su na konferenciji za novinare kod spomenika Pobednik na Kalemegdanu da će okupljanje biti 10. oktobra u 10 sati u parku “Manjež” kod Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Šetnja će biti Nemanjinom ulicom, pa Kneza Miloša i nazad Masarikovom, a na kraju će biti održana žurka u SKC-u.

Prema rečima organizatora, vodeći računa o bezbednosnim uslovima i simbolici ovogodišnje Parade, za mesto okupljanja i rutu šetnje odabrali su prosor na kojem je skoncentrisan veći broj državnih institucija - Vlada Srbije i ministarstva pravde, prosvete, zdravlja, finansija, kao i Ustavni i Apelacioni sud.

Paradu organizuju Gej strejt alijansa (GSA) i Kvirija - centar za promociju kulture nenasilja i ravnopravnosti (Kvirija centar), uz podršku i pomoć Grupe za podršku gej muškarcima iz Novog Sada, kao i prijateljica i prijatelja iz LGBT zajednice i mnogobrojnih organizacija.

www.parada.rs


Podeli: Facebook Facebook

Post je objavljen 07.09.2010. u 22:32 sati.