Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/blagotvornarijec

Marketing


MARIJA JE ZAŠTITNICA KRŠĆANSKIH OBITELJI


Najidealnija zajednica na zemlji jest obitelj. Početak je ljudskom rodu, sveto gnijezdo odakle su dolazili novi životi usmjereni da opet sebi u prikladno vrijeme saviju obiteljsko gnijezdo. Na obiteljskom životu sagrađena je društvena zajednica. Na njoj počiva poseban Božji blagoslov kad članovi žive u uzajamnoj ljubavi i odgovaraju namijenjenoj svrsi.

Svrha je obitelji zajedničko potpomaganje, rađanje i odgoj djece. Sve što veže članove obitelji među sobom jest trajna ljubav i poslušnost. Te kreposti izviru iz same naravi u koju je Bog ulio svoj vječni zakon. Velika je sreća i zadovoljstvo kad obitelj stoji na od Boga danim temeljima. No, obitelj je posebno danas izložena mnogim pogibeljima izvana i iznutra. Slabi obiteljsko zajedništvo, ljubav, odgoj djece.


U toj velikoj obiteljskoj nevolji možemo se uteći u zagovor Mariji koja je sama imala obitelj. U toj je obitelji Isus proveo najljepše vrijeme djetinjstva i mladosti. Marija, njegova majka, pokazuje nam primjer uzorne majke. provodi život u radu, molitvi, njezi i odgoju malog Isusa. Njezina molitva uzdizala se Bogu iz čistog srca. Kada je Marija pouzdano i ustrajno zazivala sa sv. Josipom Očev blagoslov na svoju obitelj, molit će ga i za naše obitelji. Uz Njezinu pomoć naučit će naše obitelji živjeti u skromnosti i čednosti, pobožnosti i samozataji, poslušnosti i ljubavi, te u svemu potrebitom za sreću obitelji. Ona će kao kraljica kršćanske obitelji uliti u srca naših majki dostojanstvo i ljubav, strpljivost i plemenitost.

Koliko li su puta kršćanske majke utješene Marijinom pomoći, kada su se Nebeskoj Majci utekle u zagovor za svoju djecu, koja su možda krenula krivim putem ili ih je zadesila kakva bolest ili koja druga nevolja. I suvremeni je čovjek često zahvaćen nesrećama, bolima i suzama, kako u tjelesnom tako i uz duhovnom pogledu. Duboko čezne za onim mirom kojega ovaj svijet ne može dati, jer taj mir dolazi samo od Boga. Marija je naša nebeska majka, ne može ostati ravnodušna za sve naše žalosti i stoga nam priskače u pomoć. Ona razveseljuje naše srce blagim mirom i zadovoljstvom.

Po Marijinom zagovoru saći će na naše obitelji obilje kućnog mira, zadovoljstva i blagoslova. Odatle će onda stasati nova pokoljenja puna čvrste vjere, odličnog odgoja i čestitosti.Ti novi naraštaji usrećiti će društvo, čitavu nam domovinu svojim vrlinama. Tada će se zamijetiti svuda oko nas istinski napredak i blagoslov.Post je objavljen 05.09.2010. u 15:39 sati.