Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/namerequired

Marketing

Uklanjanje granica, uklanjanje država


Manje je više, reći će vam mnogi dizajner, a i narod potvrđuje tu tezu poslovicom da se od šume često ne vide stabla.
Nedavno sam pročitao jedan tekst autora Marjana Bošnjaka na skoro devet kartica teksta u kojemu se uz previše riječi dotiče i jedna vrlo važna tema za našu budućnost u Europskoj uniji.
Ovdje donosim sažete autorove rečenice a svoje priloge i intervencije stavljam u [uglate zagrade]

Pitanje za hrvatske političare i za sve one koji [podržavaju ulazak RH u EU], je: 'Jeste li Vi uopće pročitali [lisabonski] Ugovor [na više od 150 stranica]? Znate li uopće što u njemu piše? Znate li koje su njegove implikacije za hrvatski narod?

Danas, Hrvatska kao samostalna i suverena država ima suvereno pravo da određuje tko može [živjeti] na njenom teritoriju a tko ne može.

Ulaskom u Europsku uniju, Hrvatska će to pravo izgubiti. Svih pola milijarde Europljana imat će ustavom zaštićeno pravo, naseliti se gdje hoće, poslovati gdje hoće i kupovati nekretnine gdje hoće.

Što to znači za nas Hrvate, i koje su dugoročne implikacije tog gubitka suvereniteta nad vlastitim teritorijem? To znači da će [i] 60 milijuna Talijana steći pravo nesmetano se naseliti u bilo koji dio Hrvatske, od Istre do Dalmacije. Kada uđu u Europsku uniju, pravo slobodnog naseljavanja Hrvatske dobit će i Srbi.

S obzirom na katastrofalno demografsko stanje hrvatskog naroda, pravo pola milijarde stranaca da se nasele na hrvatski prostor, prijetnja je opstanku hrvatskog naroda na ovim prostorima. [Jer pazi sad: ] To isto pravo slobodnog kretanja i naseljavanja dobit će i Hrvati, ali za nas to predstavlja raseljavanja, pogotovo mladih, koji će radi lošeg i kolonijalnog stanja hrvatskog gospodarstva nesmetano moći tražiti bolje plaćene poslove po cijeloj Uniji.

[Konkretni primjer:]
Na otoku Lastovu danas živi oko 1200, pretežno starijih Hrvata, a taj bi otok, obzirom na njegovu blizinu ribarskim poljima iz kojih talijanske ribarice danas masovno izlovljavaju ribu, bio idealan kao nova baza za dio talijanske ribarske flote. S ribarskom flotom, Talijani bi mogli na Lastovo prebaciti i posade, i popratno osoblje i njihove obitelji, a mogli bi, što je logično, pokrenuti i pogone za preradu, te druge gospodarske sadržaje. Ubrzo bi postali ne samo gospodarski vlasnici Lastova, nego i demografska većina, sa svim političkim pravima koja im jamči Lisabonski ugovor.

[a ta prava izgledaju ovako: ]
prema Članku 17b(2) Lisabonskog ugovora:

(a) pravo se slobodno kretati i slobodno živjeti na teritoriju zemalja članica.

(b) Pravo glasovati i biti kandidati na izborima za Europski parlament i na lokalnim izborima u državama članicama gdje žive, pod istim uvjetima kao i državljani te zemlje.

[Osim toga], stranci koji u Hrvatskoj budu živjeli više od pet godina, prema sadašnjim hrvatskim zakonima, imati će pravo dobiti i hrvatsko državljanstvo te biti u potpunosti politički izjednačeni s Hrvatima. Ovakvo stanje posebno bi pogodovalo kolonistima iz Italije i Srbije, koje obje dozvoljavaju dvojna državljanstva. Talijani i Srbi koji bi se naselili u Hrvatsku, imat će i ista prava kao i domicilni Hrvati, s time da bi istovremeno zadržali svoja politička prava u svojim matičnim državama. Na onim područjima hrvatskog prostora, na kojem bi se naselile značajne koncentracije stranaca, stranci bi vrlo brzo mogli preuzeti lokalnu vlast i sva prava upravljanja, planiranja i lokalnog razvoja, a ubrzo bi mogli utjecati i na izbor zastupnika u hrvatskom i europskom parlamentu.

[ Za one koji misle da je to teorija zavjere ]
Primjer Španjolske treba nam poslužiti kao svojevrsno upozorenje. Kada je Španjolska 1986. ušla u Europsku uniju imala je 425 000 stranaca. Danas ih ima 5 i pol milijuna. Samo u [365 dana 2007. godine] u Španjolsku se naselilo preko 920 tisuća stranaca - više od 18 000 stranaca tjedno - svakog tjedna!

Takva jedna invazija, pa i puno puno manja -pregazila bi Hrvatsku.



[ Za one koji još uvijek misle da je to teorija zavjere ]

Proeuropska propaganda naših političkih elita, već neko vrijeme pokušava nas uvjeriti kako ulaskom u EU, Hrvatska ne bi izgubila svoj suverenitet, nego bi ga samo 'ravnopravno dijelila' s ostalim narodima Unije. Ta je tvrdnja daleko od istine. Hrvatska je teoretski svoj suverenitet dijelila i u bivšoj SFRJ, a svi znamo kako je to izgledalo u praksi, iako je Hrvata u toj državi bilo oko 22 posto. U Europskoj megadržavi od pola milijarde stanovnika, Hrvata će biti manje od jedan posto. Dakle, u novoj će državi jedan posto Hrvata dijeliti suverenitet s 99 posto ne-Hrvata. donositi odluke.

Prema [dodatku Lisabonskog ugovora] Europsko vijeće i Vijeće ministara od 1. travnja 2017 donosit će odluke većinom od 55 posto glasova. Nas Hrvata je manje od jedan posto, [pa] možete i sami zaključiti koliku će političku snagu imati Hrvati u svojoj budućoj državi. Hrvatski će glasovi predstavljati običnu statističku pogrešku, i sasvim je jasno da će se odluke donositi bez nas, i da će veliki narodi u biti donositi odluke bez značajnog udjela malih naroda, poput nas Hrvata.


Ovo zaista daje novo značenje stihovima TBF-a "A mi smo stranci u vlastitoj zemlji zbog ljudskog šljama!", zar ne?

Ovo samo dokazuje da ne pretjerujem kada euroatlantske integracije nazivam "Anschlussom".

Svi koji imaju vremena mogu pročitati članak u cjelosti na sajtu HR Svijet.

U ime istine i prava na informiranu odluku, u ime naše budućnosti i budućnosti naše djece, pozivam vas da proširite ovu informaciju ojačanu primjerom Španjolske gdje god stignete.


Post je objavljen 05.09.2010. u 12:32 sati.