Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nklege

Marketing

Mirkovac: Radnički vs LEGE 0 : 4 (0:3)

Baranjska liga veterana
Prvenstvena utakmica 3. kolo
Mirkovac, stadion NK "Radnički"
Sudac: Zakopec
Vrijeme: sunčano sa povišenom koncentracijom komaraca
Teren: rupičast, visoko podšišan

NK "Lege": Nevista, Hrco, Stane Vinko, Kljun, Zvone, Talijan, Periša, Kova, Jadro, Mijat još su igrali: Darac, Zlaja i Peterson

NK Radnički: Horvat, Marinović, Nađ, Kovač, Nedić, Rudić, Jakelić, Cvitan, Bešlić, Pejić Lozančić još su igrali: Brabarić, Kuštro A. i Kuštro Ž

Strijelci: 1:0 Jadro, 2:0 Jadro, 3:0 Mijat, 4:0 PETERSON

Imali smo velik problem sa okupljanjem. Subota nam definitivno ne paše. Naime većina igrača koji redovito dolaze ponedjeljkom danas nisu mogli doći jer subotom odrađuju zapovjedi svojih supruga kako bi ih pustili na tekmu u ponedjeljak. Ova promjena termina sa ponedjeljka na subotu nije naišla na plodno tlo pojedinih gospođa. Tako se Cvejina draga nije htjela određći kavice na Osječkoj špici u pratnji najdražeg supruga. Slično je prošao i Mario koji je suprugu vodio u Zagreb na izlet, Kurto i Ferdo su usisavali i spremali kuće, DrAlen je šetao promenadom sa voljenim big bossom. Miki je pak najdražu vodio u Požegu na Zlatne žice jer je ona luda za tamburama i tamburanjem, Ilija je gulio krumpir i pravio ručak, Franjo mazao fasadu, Dumba je pak dragu suprugu morao voditi na odbojku koju je ona iznenadno i strasno zavoljela, Štaco pak luta bespućima domovine Njemačke, Rudež skuplja šljive ženi za pekmez, naš doktor Raguž okrutno je ostavljen sam kod kuće, bez ključeva da slučajno nekud ne bi odlutao dok mu se supruga provodi Zagrebom, Kolar pak šiša travicu pred kućom i slaže stvari u garaži što je obećao ženi još 2007. godine da će napravit slijedeći vikend, Iga je vodil suprugu na grunt, Iža je morao izvjetriti posteljinu i isprašit tepihe dok Zrno, ponosni Kuprešak, nije došao na tekmu jer ga supruga nije pustila, no u znak protesta on nije ništa htio radit po kući. E to je frajer. Vidite li sad? Pa nije nama lako.
No ipak malo i o onima koji su bili na tekmi. Trebao bi pisati o svima; raspucanopm Jadri, neumornom Mijatu, radišnima i svestranima Vinku i Kovi, Nevisti koji je obranio nekoliko mrtvaca, Talijanu koji nije zajebao ništa krucijalno, Zlaji koji se borio sa neprijateljima i kojekakvim travama, Darcu koji je odlično odigrao dok nije počeo misliti, prisilno rashlađenom Hrci koji je asistirao, mjenjao strane, trčao no i dalje je bez dozvole za otvaranjem usta, Zvonetu koji je brži od svih neprijatelja, suverenom i briljantnom Stanetu, Periši koji je bolji i od Modrića.
No ne mogu.
Pisat ću samo o lucidnom i ubojitom Petersonu. Dakle zgoditak koji je postigao u 49. minuti, primivši visoku Hrcinu loptu sa centra, pod pratnjom dva protivnička igrača, te ju hladnokrvno spakovao u kontra malu mrežicu, vrijedi više od 3 boda. Od njega mogu učiti i Klasnići i Petrići. On ne treba trčati kao Olić jer za razliku od njega Petreson zna igrati nogomet. On je ubojica koji zabija iz prvog dodira. Meni je već žao svih budućih protivnika. Ostaje mi samo da mu dajem minutažu na kapaljku. Tri ili četiri minute po tekmi i to je to. Ionako će i u tom periodu zabiti bar gol ili dva. To je jedini način da neponižavamo protivnike. Ljudi, to nije igrač. To je smrtonosno oružje.
Ipak protivnicu su shvatili kako ga zaustaviti. Podmitili su suca. I od tada, svaki njegov dodir sa loptom sudac je sviro kao zaleđe, igranje rukom, kontra prekršaj... i tako mu poništio još dva zgoditka i čak četiri asistencije. E zbog njega nas valja doći gledati. Za Mirkovčane je Peterson bio nepoznanica a ostao je enigma.
Stoga nikako ne propustite slijedeći nastup Lega i Petersona.

Post je objavljen 04.09.2010. u 22:06 sati.