Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/zelenioddarka

Marketing

Referendum- klonovi uzvraćaju

KAD STE VEĆ TOLIKO VJEŠTI I SPOSOBNI - ZAŠTO NE SREDITE BIRAČKE POPISE?

Zelena lista, pridružena članica Europske zelene stranke, sudjelovala je vrlo aktivno u skupljanju potpisa za referendum i tako dala svesrdnu podršku sindikatima u demokratskom i pravednom zahtjevu da se raspiše nacionalni referendum o promjenama ZOR-a.
Gotovo nemoguća misija od 450.000 potpisa građana u svega 14 dana uspjela je iznad svakog očekivanja, jer je na kraju Vladi predano 813.000 potpisa.
Današnja priopćenja ministara Mlakara i Karamarka o nalazima detaljne provjere istinitosti potpisa građana Hrvatske prema kojoj je utvrđeno da se jedna te ista osoba potpisala npr. 11.000 puta ili da je čak 350.000 građana potpisalo zahtjev za referendum na znatnoj udaljenosti od mjesta stanovanja, odjeknula je kao muzika sa starog gramofona i jako miriše na političku smicalicu Vlade.
Takva detaljna analiza govori samo jedno: hrvatska policija i uprava itekako su opremljene i sposobne za različite kontrole nad građanima – od njihove adrese do originalnosti njihovog potpisa, čak i kad je riječ o velikoj brojki kao što je 813.000.
Pozivamo ministre Karamarka i Mlakara da odmah tu uhodanu „mašineriju“ upregnu za sređivanje biračkih popisa, jer svi su izgledi da će vrlo brzo zatrebati!
Današnja izjava Vlade kako se ne zna ima li dovoljno potpisa, pa neka to odluči Sabor (tj. politika), govori pak da u vladajućoj koaliciji nije sve baš tako bajno kako se željelo pokazati u nedavnoj predstavi prilikom donošenja rebalansa.
Ovaj današnji potez zapravo govori da upravo vlada Jadranke Kosor želi isprovocirati prijevremene izbore, ali tako da podijeli krivicu - malo na HSS, malo na oporbu, a malo na ratoborne sindikate.
To pak znači samo jedno. Vlada Jadranke Kosor dovela je hrvatsku državu u tako duboku krizu da sad još jedino što može i želi je da „zbriše“ glavom bez obzira.
Pitanje je hoće li za to biti dovoljno vjetra?


Post je objavljen 03.09.2010. u 16:42 sati.