Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opcina-donjividovec

Marketing

KANDIDIRANJE PROJEKATA PREMA EU

Nakon niz sastanaka i dogovora o suradnji i zajedničkom kandidiranju projekata prema EU danas je u Donjem Vidovcu potpisana potpora jednom projektu Serdahelja (Mađarska).

Uz načelnika Serdahelja Stjepana Tišlera i načelnika Općine Donji Vidovec Josipa Grivca pri potpisivanju je bio nazočan i zamjenik načelnika Dražen Lukša (njih troje su na slici).

Tom je prilikom, nakon više prethodno održanih sastanaka i dogovora te ispitivanja mogućnosti, definirana zajednička kandidatura tri projekta prema EU u okviru IPA programa prekogranične suradnje.

I. Radi se o projektu vezanom uz pročišćavanje otpadnih voda ovog dijela Međimurja (Prelog, Sveta Marija, Donja Dubrava, Kotoriba i Donji Vidovec).

II. Zatim o projektu financiranja izrade potrebne dokumentacije za kanalizacijsku mrežu na području općina Donji Vidovec i Donja Dubrava.


III. Treći projekt koji će biti zajedno kandidiran je projekt vezan uz folklor (tu sudjeluju tri općine s Mađarske strane i tri s Hrvatske (Donji Vidovec, Donja Dubrava i Goričan).

Eto, nakon uspješno odrađene „Pune zdele“ slijede novi projekti i nove kandidature.


Post je objavljen 03.09.2010. u 15:06 sati.