Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mi-gradimo

Marketing

Temeljna ploča gotova počinje zidanje

Kako i sam naslov kaže temeljna ploča je gotova te su majstori krenuli sa zidanjem. Veći dio temelja (onaj višlji dio) je izbetoniran u petak 27. kolovoza, a manji dio (niži dio) u ponedjeljak 30. kolovoza. Problem s neuvlačenjem prizemlja smo riješili tako da se garaža smanji (uvuče) za 10 cm, te ćemo na garažu staviti 5 cm stiropora tako da se dobije sve skupa 20 cm razlike. Što je po arhitektici dovoljno da se istakne fasada.
I ovim smo riješili i jedan od problema koji se je vukao od početka planiranja, a to je pitanje cigle. Na kraju smo se odlučili za kombinaciju 25 cm Winergerger Porotherm + 15 cm stiropora. Ta kombinacija mi je najjeftinija te energetski najpovoljnija jer daje koeficijent od 0,191 (po programu Novolit). Statički se može stavljati zid od 25 cm te je odluka pala na ovu kombinaciju.
Izvođač je postavio 5 cm stiropora čim smo se digli iz zemlje prema susjedu tako da su i temlji izolirani od susjeda, a prije početka zidanja postaio je hidroizolaciju u visini 1 m prema susjedu da se spriječi kapilarno dizanje vlage.









Dnevna soba s dvorista Rostilj
Garaza s ulice Dnevna soba


Post je objavljen 02.09.2010. u 22:55 sati.