Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VJEŽBA GAŠENJA POŽARA EVAKUACIJE I SPAŠAVANJE POZNANOVEC 2010

POZNANOVEC
Piše: Željko Odak

Mirnoću nedjeljnog jutra u Poznanovcu narušilo je zavijanje vatrogasne sirene s vatrogasnog doma DVD-a Poznanovec.Do požara je došlo u samoposluzi u vlasništvu poljoprivredna zadruga Poznanovec.

Požarom je zahvaćen centralni dio trgovine sa skladištem koji se nalazi u prizemlju stambeno poslovne zgrade.Građevina je zidana, sa armirano betonskom konstrukcijom, betonsko stubište, izlozi stakleni, staklo nije izvedeno sa otpornošću na požar i lom.

Image and video hosting by TinyPic

Objekt je izgrađen kao poslovno, (trgovina, pošta) stambeni prostor, višekatni, velikih tlocrtnih površina gdje se nalazi skladište te zbog velikog mobilnog požarnog opterećenja pretpostavka je za brzo vertikalno i linearno širenje požara, visoke temperature i gustog crnog dima.

Dim naglo ulazi u prostore stana kroz stubište, balkonska vrata i prozore koji su polu otvoreni, crni gusti dim i visoka temperatura dodatno pogoršava smirenost kod stanara te se pokušava smiriti panika i provesti evakuacija i stanara što sigurnije. Nakon dojave građana - stanara na 93, VOC Zabok uzbunjuje i šalje ZJVP na intervenciju gašenja i spašavanja, dalje alarmira slanjem SMS poruka članovima postrojbe DVD Poznanovec, a sustavom za dojavu požara alarmira DVD Bedekovčina te SMS-om članove postrojbe.
.... pročitaj više



Post je objavljen 29.08.2010. u 22:47 sati.