Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

BORIS BANJAN NAJAVLJUJE: GRAD DOBIVA DVA NOVA VATROGASNA DOMA

OSIJEK

S domovima u Retfali i Donjem gradu vatrogasci svuda stižu za sedam minuta.

Osijek bi, uz postojeće objekte Javne profesionalne vatrogasne postrojbe, trebao dobiti dodatna dva vatrogasna doma i to na području sadašnjih DVD-ova u Donjem gradu i u Retfali!Prema riječima Borisa Banjana, zapovjednika JPVP-a, do realizacije još nije došlo jer se traže potrebna odobrenja, a čim se dovrši dokumentacija, osječki će se vatrogasci preraspodijeliti za rad sa svojim kolegama iz DVD-ova.

- To će biti kombinirane postave JPVP-a i dobrovoljnih društava. Realizacija toga projekta jako nam je značajna. Osijek je dugačak oko 14 kilometara i vatrogascima bi bio znatno olakšan i ubrzan dolazak do mjesta događaja. Osim toga, dobrovoljni bi vatrogasci bili motivirani, jer bi radili na prve dojave, a ne kao pomoćno osoblje, čime DVD-ovi dobili na značaju - pojasnio je Banjan.

Gradnjom novih dvaju domova u Osijeku, ocjenjuje, načinio bi se velik iskorak za cijelu vatrogasnu službu te značajno povećala sigurnost građana. Naime, iako vatrogasci i sad, prema propisima, pokrivaju cijeli prostor grada isključivo s jednoga mjesta, činjenica je da im ponekad do krajnjih točaka treba i po 15 minuta. S dodatna dva doma, kaže, najduže vrijeme do dolaska na intervenciju bi se spustilo na europski prosjek od sedam minuta.

- Bit ćemo jedini grad u Hrvatskoj s kombiniranom vatrogasnom službom i to bi za dobrovoljce, a u konačnici i za građane, mnogo značilo - zaključio je Banjan.M.Mihelić
glas slavonije


Post je objavljen 29.08.2010. u 05:52 sati.