Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

25 dokumentaraca na osmoj Liburniji!

I ove godine u svom osmom izdanju Liburnia film festival – Festival hrvatskog dokumentarnog filma donosi niz odličnih domaćih dokumentarnih filmova.


Od četvrtka do nedjelje, 26. – 29. kolovoza, na otvorenoj pozornici u lučici u Ičićima, bit će prikazano 25 dokumentarnih filmova nastalih u proteklih godinu dana.

Između gotovo 60 pristiglih filmova Oliver Sertić izabrao je 13 najboljih. Uz filmove koji se natječu za nagradu publike i nagradu stručnog žirija kojeg čine novinarka Vedrana Simičević i filmski redatelji Nebojša Slijepčević i Aleš Suk, u nedjelju, posljednjeg dana festivala, bit će prikazano još 12 dokumentaraca.

Nastavlja se praksa prikazivanja dokumentarnih filmova autora iz Primorsko-goranske i Istarske županije u okviru posebnog, regionalnog programa LFF-a, a LFF-u u goste ponovno dolazi Revija amaterskog filma s izborom dokumentarnih filmova dok će se Restart predstaviti s dva dokumentarna filma. Sve to u nedjelju, posljednjeg dana festivala kada će biti proglašeni i pobjednici ovogodišnjeg festivala.

Kao što je uobičajeno, u petak i subotu, nakon projekcija slijedi glazbeni program uz grupe Gadjo Manouche iz Zagreba i Marinada iz Rijeke.

Projekcije filmova započinju točno u 20 sati i 30 minuta uz slobodan ulaz.

Za trajanja Festivala Filmaktiv iz Rijeke i Restart iz Zagreba održat će radionicu iz dokumentarnog filma i video aktivizma.

13 najboljih recentnih domaćih dokumenataraca, odličan regionalni i gostujući program te dobro poznata festivalska atmosfera i dalje su glavni razlozi za dolazak na Liburnia film festival a sve ostale informacije o festivalu dostupne su na www.liburniafilmfestival.com.

Post je objavljen 23.08.2010. u 17:50 sati.