Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/izvordraga

Marketing

Namjena zemljišta i izvadak iz važeće prostorno planske dokumentacije

Prostorni plan Grada Solina je upravo pretrpio izmjene i dopune, međutim namjena naše parcele i dalje ostaje nepromijenjena - GRAĐEVINSKO NEIZGRAĐENO PODRUČJE.

Specifičnost ove namjene je ta da prema važećem Zakonu o prostornom uređenju i gradnji, članak 75. (2) Urbanistički plan uređenja donosi se obvezno za neizgrađene dijelove građevinskog područja naselja i neizgrađena izdvojena građevinska područja izvan naselja te za dijelove tih područja planiranih za urbanu obnovu.

Ovo zna biti problem kod izdavanja rješenja o uvjetima gradnje - jer vaš projekt može biti u koliziji s onim što bi planeri možebitno htjeli kada "dobiju na izradu predmetni UPU", pa gradovi i općine znaju sukladno članku 127." zabraniti izdavanje lokacijske dozvole i rješenja o uvjetima građenja za građenje novih i/ili rekonstrukciju postojećih građevina te rješenja o izvedenom stanju i potvrde izvedenog stanja do donošenja tog plana".

Međutim ono na što oni koji izdavaju dozvole često zaboravljaju je podstavak 2 istog članka
"Zabrana iz stavka 1. ovoga članka može se produžiti za najviše godinu dana i nakon toga se više ne može propisati pet godina."

O broju problema zbog prije navedenoga u samoj fazi projektiranja svjedoči i idući dokument, za kojeg vjerujem da će mnogima pomoći u slučaju da naiđu na poteškoće po tom pitanju.
Ministarstvo.pdf

Obzirom da je UPU za našu zemlju u Programu mjera već cca 5 godina, spomenuti rok je već dobrano istekao...

2 Novosti:
- Zemljište je sada namjene: M1 građevinsko područje naselja, mješovita namjena, neizgrađeno uređeno
- Objavili smo oglas za prodaju zemljišta
http://www.index.hr/oglasi/zemljiste-solin-draga-1069-m2/oid/322430


Post je objavljen 22.08.2010. u 21:08 sati.