Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mi-gradimo

Marketing

Početak gradnje

Samo da objavim kako je gradnja započela 07. kolovoza, do sada su iskopali temelje i do pola ih nalili betonom. Sutra trebaju završiti s betoniranjem temelja te u subotu ide temeljna ploča.
Vratili smo se s godišnjeg u ponedjeljak u 1 ujutro i od tada svaki dan barem 8 sati dnevno idemo s jednog sastanka do drugog. Te priključak vode i kanalizacije, izmještanje kablova HT-a, priključenje struje, izmještanje strujnih priključaka, izvođač, nadzor, voditelj gradilišta, statičar, geodeta, ...
Što se tiče osnovnih komunalnih usluga (struja, voda, kanalizacija) predao sam zahtjev te čekam da me pozovu. U biti ništa mi od ovog nije hitno osim izmještanja kablova od HEP-a jer na placu nije bio strujni priključak te su HEP-ovi spojili dvije susjedne kuće preko mog placa, a moja kuća trebala bi biti višlja od susjednih te bi oni trebali prebaciti te žice negdje dalje. Danas sam predao zahtjev i čovjek mi je rekao da imaju puno takvih zahtjeva i ne zna kada će to moći riješiti, čak neki zahtjevi čekaju ih trećeg mjeseca. Ti kablovi mi u biti ne smetaju dok se na sazida prizemlje, ali za kat će već smetati.
Kao što već sam do sada dosta govorio o cigli, nakon ponude izvođača, mislim kako mi nije prevelika razlika između poroterma i običnog bloka (cca 7000 Kn) mislim kako će ipak poroterm pobijediti.
Dugo vodimo raspravu i oko toga koju vrstu stropa iabrati na tavanu, arhitektica je cijelo vrijeme predlagala tzv. monta strop. Što je u biti puna deka koja je postavljena koso. Ali, opet se kao i sve na svijetu svodi se na novce, taj monta strop bi me koštao cca 30000 Kn skuplje nego običan drveni grednik. Tako da koliko god bio kvalitetniji mislim da ga nećemo staviti. Supruga predlaže solomunsko riješenje, naime, kako imamo dva krova onda da na manji (iznad dnevne sobe) stavimo monta strop, a na veći dio krova da stavimo običan pokrov, te ćemo moći usporediti da li je monta strop toliko bolji od drvenog ili ne.
Malo da pojasnim troškovnik, nemam podrum i troškovnik obuhvaća sve grube radove do pod krov, dakle betoniranje i zidanje, bez žbukanja, fasade, instalacija.

Dodatak, malo slika:







Kuhinja s dvorišta   Kuća s dvorišta 

Dnevna soba s ulice 
Garaža s ulice 
Dnevna soba s dvorišne strane  Kućica za alat


Post je objavljen 19.08.2010. u 23:10 sati.