Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vjeraufanjeiljubav

Marketing

NOSTRADAMUS

Preuzeto sa stranice

http://www.joschua.biz

Cetvrtak, 24 Januar 2008

Image Nostradamusova predviđanja za period do 2012. godine: Vrijeme nevolja puno ratova, očaja...24SI - Na internet stranicama "Nostradamus Online" objavljena su zanimljiva proročanstva za razdoblje u koje smo upravo ušli – od 2007. do 2012. godine. Autori stranice, ali i knjige koju reklamišu, tvrde kako će, prema zapisima koji se pripisuju Nostradamusu to razdoblje biti "vrijeme nevolja" puno ratova, očaja i zla, ali i nade i obećanja. Naime, članovi Talijanske nacionalne biblioteke prema toj su stranici u maju 2004. u Rimu otkrili rukopise slavnog proroka Michela de Nostradamusa (1503-1566). Rukopise je navodno Nostradamusov sin poklonio Papi Urbanu VIII (1568. – 1644.), da bi nakon njega gotovo četiri vijeka ležali sakriveni u rimskim arhivima.

Zapise je istražio dr. Michael Rathford. Kombinovanjem tradicionalnih metoda i savremenih algoritama došao je do tehnike za dešifrovanje koju je nazvao Nostradamusov kod (sličnost sa Da Vincijevim kodom vjerovatno je slučajna).

Na osnovu svog tumačenja Rathford je napisao knjigu koja se zove Nostradamusov kod: Treći svjetski rat. U njoj se opisuju aktivnosti Osame Bin Ladena, teroristički napadi na SAD, nuklearno razaranje Rima i sukobi SAD-a sa Iranom odnosno Sjevernom Korejom.

Pomoću Nostradamusovog koda Rathford je utvrdio da otkriveni spisi između ostalog, opisuju i period koji slijedi, te ključne učesnike u njemu poput Osame Bin Ladena. Poglavlje koje se odnosi na period od 2007. do 2012 (u njegovu tumačenju) opisuje kako će se neki 'ludi vođa' sa Bliskog istoka domoći nuklearnog oružja i njime napasti Evropu. Jedna će bomba završiti u istočnom dijelu Sredozemnog mora i zatrovati ribe (uprkos hrvatskom proglašenju ZERP-a). Evropske zemlje pokušaće intervenisati, međutim, vođa će upotrijebiti ostatak svoga nuklearnog arsenala u napadu na druge dijelove Evrope, posebno Italiju i u njoj Rim.

Međutim, uza svu ludost i moć koju posjeduje, taj vođa još nije onaj pravi Antikrist koga tako često u svojim proročanstvima spominje Nostradamus, već njegov prethodnik i pomoćnik koji će mu tek pripremiti i olakšati dolazak.

Prema rukopisima, period koji slijedi biće obilježen i prirodnim katastrofama poput potresa i vulkana, te klimatskim promjenama koje će izazvati suše i glad. Prirodne nepogode, prije svega potresi i poplave, posebno će snažno pogoditi Sjedinjene Države. U nastojanju da se suoči sa katastrofama SAD će bankrotirati.


Tako Nostradamus kao glavnog protagonistu nadolazeće mračne ere ističe "mladu tamnu osobu", koju je Rathford protumačio kao Osamu Bin Ladena, a u periodu od 2007. do 2012. spominje veliki teroristički napad na SAD, nuklearnu tragediju u Rimu i veliki sukob Amerike s Iranom i Sjevernom Korejom.
Nostradamus kaže kako će se veliki sukobi vrtiti uglavnom oko nuklearnog oružja, i to najviše na mediteranskom području (blago nama). Jedna atomska bomba ce, kaže, umjesto na kopno, pasti u more i pobiti sav podvodni svijet na području Mediterana.

Prema njegovim tvrdnjama, Italija i Francuska uskoro će gotovo u potpunosti biti uništene, a na putu je i zasad nepoznati komet koji će na Zemlji prouzročiti brojne prirodne katastrofe - erupcije vulkana, poplave, potrese i suše.


Nimalo bolja sudbina ne očekuje ni SAD. Osim prirodnih katastrofa, Nostradamus im predviđa građanske ratove, političke konflikte, očaj i naglo siromaštvo.

Drugi veliki narodi ce SAD-u slati pomoć, ali bezuspješno. Problema će biti i u izborima za američkog predsjednika, a svijet će navodno shvatiti da ta zemlja propagira lažnu demokratiju. Sljedećih pet godina biti će pogubne uglavnom za razvijenije, zapadne civilizacije, tvrdi Nostradamus.

Medjunarodni incident izazvat će simulacija rata koju će, prema pisanju najpoznatijeg proroka, programirati Velika Britanija. Informatička greška aktivirat će bombe koje će eksplodirati po cijelom svijetu i ubiti gotovo milijun ljudi.

Dakle, ako je vjerovati Nostradamusu, pred nama je teško razdoblje puno nemira i negativnih tenzija. Knjiga "Nostradamusov kod" ne nudi Nostradamusova predviđanja za period do 2012. godine: Vrijeme nevolja puno ratova, očaja...24SI - Na internet stranicama "Nostradamus Online" objavljena su zanimljiva proročanstva za razdoblje u koje smo upravo ušli – od 2007. do 2012. godine. Autori stranice, ali i knjige koju reklamišu, tvrde kako će, prema zapisima koji se pripisuju Nostradamusu to razdoblje biti "vrijeme nevolja" puno ratova, očaja i zla, ali i nade i obećanja.

Na osnovu svog tumačenja Rathford je napisao knjigu koja se zove Nostradamusov kod: Treći svjetski rat. U njoj se opisuju aktivnosti Osame Bin Ladena, teroristički napadi na SAD, nuklearno razaranje Rima i sukobi SAD-a sa Iranom odnosno Sjevernom Korejom.

Koristeći tešku situaciju Antikrist će preuzeti vlast u Aziji i na Bliskom istoku. Sve to zajedno – strah, suše, glad, neprijateljstva, poplave i potresi, luđaci i teroristi – konačno će dovesti, barem prema Rathfordu, do Trećeg svjetskog rata. Sve u svemu ulazimo u pravo "v Na internet stranicama "Nostradamus Online" objavljena su zanimljiva proročanstva za razdoblje u koje smo upravo ušli – od 2007. do 2012. godine. Autori stranice, ali i knjige koju reklamišu, tvrde kako će, prema zapisima koji se pripisuju Nostradamusu to razdoblje biti "vrijeme nevolja" puno ratova, očaja i zla, ali i nade i obećanja.

živi bili pa vidjeli.

Post je objavljen 19.08.2010. u 22:02 sati.