Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

U SAMO 13 MINUTA SPRIJEČENA "TEŠKA KATASTROFA"

BJELOVAR
Piše: Josipa Pletikosić

Za dobar turistički imidž zemlje svakako su zaslužne i naše službe za hitne intervencije. Vježba nazvana 'Zmaj 2010', održana kraj Bjelovara, praktična je provjera brzine njihovog reagiranja.



Poput kadrova iz filma katastrofe, čule su se sirene u zraku, a strka i panika na tlu, gusti crni dim i strah ozlijeđenih putnika na brezovačkom uzletištu. No, trebalo je vjerno prikazati zrakoplovnu nesreću i nadljudske napore smirivanja buktinje i pomaganja unesrećenima.

Hitna i vatrogasci su ugasili požar u 13. minuti, pa su prolaznim vremenom bili zadovoljni. Potukli su prošlogodišnje minute. 'Zadovoljni smo s vremenima koja su postignuta jer smo ta vremena i predvidjeli elaboratom, koji smo zajedno sa zrakoplovnim klubom izradili za potrebe vježbe', rekao je Marijan Ranos, načelnik DUZS-a.

Uspješnom simulacijom katastrofe, kažu u klubu, opravdali su visok ugled koji drže u lijepoj našoj. Jedini su koji simuliraju teške nesreće, no voljeli bi da je priča drukčija. 'Vjerujem da bi svi drugi to trebali pokušati učiniti jer su naše žurne službe svega 3 minute udaljene, a neke druge jako daleko, pa je upravo i tu mogućnost da se uvidi stvarno stanje', rekao je Vlado Jasek, predsjednik zrakoplovnog kluba Bjelovar.

Brojka od 13 minuta dala im je krila, a već na jesen počinje škola za obuku. Možda se ispred ili iza broja od 5 kandidata nađe i još pokoja znamenka. 'Uvjete imamo, imamo sve i neće biti nikakvih problema da i dalje imamo obučni centar', dodao je Jasek. Pred klubom je cijela godina za usavršavanje i obaranje rekorda od 13 minuta.
dnevnik.hr



Post je objavljen 08.08.2010. u 09:51 sati.