Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

Tony Blair: „Tek kao počiticar spoznao sam Boga i postao vjernik“.
Jutarnji list, 5, 8.2010.

Jos od kako je Mojsije kreirao monoBoga po vlastitom nalicju, nakalemivsi ga na novonastale drustvene zahtjeve Povlastene Nacije, klasno je drustvo time steklo svoj jedinstveni kotac-zamasnjak, kojim ce se zavidnim uspjehom kotrljati kroz civilizacijsku epohu privatnih posjeda nad cjelokupnim proizvodnim sredstvima.

Kroz stoljega i milenija kotrljat ce se blatom pomjesanim zdrobljenim lesevima, u znoju i krvi porobljenih masa.
Tek prelazenjem iz jednog geopolitickog tla na drugo, iz robovlasnickog u feudalizam, iz feudalnog u danasnji drustveni kosmar, i u cijem se karuselu lagodno voza nekih tisucu posjednika cjelokunog planetarnog dobra.
Bahatim i prezrivim posmatranjem svjetskog pauperiziranog proletarijata, zakinutog svakog ljudskog egzistencijalnog dostojanstva.

Vremena su to u kojima se agresivna ratovanja pretvaraju u drustveno pravilo, kao jedini oblik perpetuirajuceg opstanka vladajuce oligarhije.
Kad nedostaje neposredni povod agresiji, onda je treba izmisliti demagoskom „preventivnoscu“, te pod zajednickom egidom Tony Blair- G.W. Bush: „S Isusom, jer me promijenio iz dna duse“, krenuti u naj veci masakr covjecanstva poslije Hitlera i Staljina.



Post je objavljen 05.08.2010. u 15:01 sati.