Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

MOSKVA U MRAKU ZBOG DIMA S POŽARIŠTA

MOSKVA

Ruska prijestolnica Moskva probudila se ovijena gustim dimom.



Dim se, uz pomoć vrućeg vjetra, širi ulicama grada s obližnjih požarišta gdje gore šume i tresetišta, a dim već ulazi u podzemnu željeznicu. Rano ujutro obrisi nebodera iz doba Sovjetskog Saveza teško su se nazirali u toj onečišćenoj atmosferi, a mnogi automobili vozili su s upaljenim svjetlima. Unatoč vidljivosti smanjenoj na 300 metara, zračne luke u gradu normalno rade, izvijestila je agencija Interfax.

Rusija: U šumskom požaru izgorjelo 13 hangara sa zrakoplovima
Ujutro je temperatura u Moskvi bila je 25 stupnjeva Celzijevih, a tijekom dana očekuje se čak 40 stupnjeva, a tako će biti sve do konca tjedna, po predviđanjima meteorologa. Premda je u Moskvi palo par kapi kiše, temperatura u tom gradu i u zapadnom dijelu zemlje ne pada od početka srpnja, pa bi 2010. mogla ostati zapamćena kao najtoplija u zadnjih 130 godina koliko se provode mjerenja.

Požari u Rusiji: Raste broj žrtava, počinju pljačke
Deseci tisuća vatrogasaca, vojnika i spasilaca još se bore sa šumskim požarima koji haraju na tisućama hektara na zapadu zemlje i u kojima je do danas poginulo 48 osoba. Predsjednik Dmitrij Medvedev proglasio je u ponedjeljak izvanredno stanje u sedam najteže pogođenih oblasti, a u srijedu treba održati sjednicu ruskog Vijeća sigurnosti na kojoj će se raspravljati o mjerama za zaštitu strateških objekata zemlje. Nuklearki u Sarovu, poznatoj iz doba hladnog rata pod nazivom Arzamas-16, prijete šumski požari koji pustoše po oblasti Njižnij Novgorod, u središtu Rusije.
dnevnik



Post je objavljen 04.08.2010. u 13:34 sati.