Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

Jello Biafra (Dead Kennedys) u Beogradu

Pevač jednog od najznačajnijih rok bendova svih vremena - Dead Kennedys, nastupiće sa svojim novim bendom Guantanamo School of Medicine 7. septembra u bivšem bioskopu City Academic u Novom Beogradu.



Biafra je Guantanamo School of Medicine oformio prošle godine, a u Beogradu će promovisati debi album The Audacity Of Hype objavljen u oktobru 2009.

U bendu su osim njega Ralph Spight (gitara), Kimo Ball (gitara), Andrew Weiss (bas, zamenio Billy Goulda koji se vratio u Faith No More), Jon Weiss (drums).

Legendarni američki panker Jello Biafra (52), nekadašnji lider Dead Kennedys (danas ljuti protivnik aktivne verzije benda), dva puta se okušao u zvaničnoj politici: 1) 1979. se kandidovao za gradonačelnika San Franciska. U programu je ponudio da obavezna odeća biznismena budu klovnovski kostimi, ali i legalizaciju skvotova i izbore za policajce. Sa 3.5% glasova, bio je četvrti od 10 kandidata; 2) 2000. je bio u konkurenciji za predsedničkog kandidata Partije zelenih.

Objavio je više spoken word albuma, poslednji, deveti po redu - In the Grip of Official Treason, kao trostruki CD 2006. godine. Sarađivao je sa velikim brojem alternativnih muzičara: The Melvins, No Means No, DOA, Mojo Nixon, Lard (bend Ala Jorgensena iz Ministry).




Podeli: Facebook Facebook

Post je objavljen 04.08.2010. u 08:48 sati.