Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

POŽARI ZBOG ROŠTILJA

MOSKVA
Piše: Bogoljub Vlahić

Za posljednje požare nadležni okrivili ljude koji su roštiljali posljednjih dana u prirodi. U ponedjeljak u Moskvi 93 nova požara. Do sada poginulo 40 ljudi.

Za vrijeme vikenda se povećava broj požara u Rusiji zbog neopreznosti ljudi koji beru gljive i šumsko voće, kao i zbog nebrige osoba koje u prirodi peku roštilj, izjavio je u ponedjeljak Sergej Šojgu, ruski ministar za izvanredne situacije. Šojgu je naglasio da su vatrogasci u Podmoskovlju uspjeli ugasiti požare, ali su poslije dolaska vikendaša oni opet planuli.Do sada je u Rusiji od požara poginulo 40 ljudi, ozljeđeno je 247, od kojih se 18 nalazi u bolnicama. Djelimično, ili potpuno je uništeno čak 77 naselja.

Image and video hosting by TinyPic

- Jasno mi je da ne možemo zaustaviti sve ljude da idu u prirodu, ali ih treba upozoriti kako se ponašati, pogotovo sada kad su jako visoke temperature - rekao je Šojgu, i pozvao da svi budu pažljiviji, jer su štete od požara ogromne.U Podmoskovlju patrolira tisuću ljudi, ali oni ne mogu prekontrolirati svaki dio šume. U Moskovskoj oblasti u ponedjeljak je tokom dana registrirano 93 nova požara koji su obuhvatila površinu od 388 hektara. U Podmoskovlju je izgorelo 44 kuća.

Moskva je u ponedjeljak do podne bila puna dima. Lječnici su upozoravali da ko ne mora, ne izlazi na ulicu. Taj gusti dim je u Moskvu nanio vjetar iz Podmoskovlja, gdje na više mjesta gori šuma i treset. Meteorolozi nemaju optimističnih vijesti. Očekuje se da će do petka u Moskvi biti jako toplo, a predviđa se da će temperatura biti i veća od 40 stupnjeva. Afričke vrućine vladaju u svim ruskim gradovima uz Volgu.
novosti



Post je objavljen 03.08.2010. u 05:46 sati.